Ľubomír Hudačko Rôzne

Fašiangovanie v Prešove po prvýkrát aj so zabíjačkou: Takto veselo bolo v centre mesta na Hlavnej FOTO

Hodov a dobrôt bolo na pohľadanie. Prešovské Fašiangovanie 2016 prilákalo hojný počet ľudí, ktorí boli zvedaví na zabíjačku prvýkrát v centre mesta, ochutnávku či kultúrne vystúpenia. Na Hlavnej bolo veselo, ako to tam počas podujatia vyzeralo si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangovanie v Prešove po prvýkrát aj so zabíjačkou: Takto veselo bolo v centre mesta na Hlavnej FOTO
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste neboli, môžete banovať. Prešovské Fašiangovanie 2016 lákalo vôňou, kultúrnými vystúpeniami a prvýkrát v centre mesta aj so zabíjačkou.

Od skorého rána sa pripravovali hody, na ktoré sa tešili mnohí Prešovčania. „Tešili sme sa na zábavu a zaujímavé predstavenie. Mohlo by to byť každý deň,“ zaželal si Štefan z Kendíc. Veru, Rozlúčka s fašiangami bola v Prešove vo veľkom štýle, veď veselica plná zvyklostí a zábavy ožila ľudovými tradíciami, veselosťou a rozličnými hrami. Jedno z najobľúbenejších, no zároveň i najzábavnejších prešovských podujatí pripomenulo staré zvyky, netradičné vinšovačky, folklór či unikátne kostýmy.

„Aj keď počasie príliš nevyšlo, bolo to príjemné. Chodíme sa na program pozrieť každý rok a ani tentoraz nesklamal,“ uviedla Prešovčanka Alena. Tá prišla na podujatie s vnukmi. Prvýkrát sa navyše v centre mesta konala aj tradičná šarišská zabíjačka, spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít. Fašiangový program ozvláštnilo viac ako dvadsať folklórnych súborov a folklórnych skupín na pódiu. Ako to na zábave v meste vyzeralo si môžete pozrieť v bohatej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Nový týždeň je tu a vy ešte neviete, ako ho strávite? Tipy ako ušité pre Prešovčanov!

Šanca pre všetkých zaľúbencov v Prešove: Zoberiete do ruky foťák a… na konci môžete zažiť krásnu romantiku

Rátajte s naozaj nepríjemným počasím: Na toto sa musí pripraviť Prešov!

foto: Milan Grejták

Fašiangovanie v Prešove vo veľkom štýle: Takáto bola veselica v centre mesta
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM