Ľubomír Hudačko Kultúra

Fanúšikovia sa dočkali: Prešovčania z IMT Smile vydali nový album, robili ho takmer dva roky

Jubilejný desiaty radový album kapely IMT Smile je na svete. Volá sa Na ceste 1979 a obsahuje desať skladieb. Fanúšikovia jednej z najúspešnejších tuzemských skupín súčasnosti majú dôvod na radosť. Veď novinka vznikala takmer dva roky. Prešovčania potešia priaznivcov aj domácim koncertom.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia sa dočkali: Prešovčania z IMT Smile vydali nový album, robili ho takmer dva roky
Zdroj: Dnes24.sk

Kapela IMT Smile nahrala po troch rokoch nový album Na ceste 1979.

1979 je rok narodenia

„Na albume sme pracovali intenzívne skoro dva roky. Všetky skladby vznikli v našom nahrávacom štúdiu Valec. Niektoré hneď, s niektorými sme sa hrali aj niekoľko mesiacov. Názov albumu je inšpirovaný textom skladby Cesty II. triedy, pričom číslo 1979 predstavuje rok môjho narodenia, odkedy som stále na nejakej ceste,“ prezradil líder skupiny Ivan Tásler.

Na albume sa nachádza 10 skladieb, medzi ktorými nechýba hit Cesty II. triedy, pieseň S.O.S. obsahujúca recitál herečky Zuzany Fialovej, či najnovšia romantická skladbe Pri Tebe. Hudbu ku všetkým skladbám zložil Ivan Tásler. Okrem toho napísal aj text piesne Pravda pred sebou.

Vystúpia v Prešove

Texty zvyšných piesní pochádzajú z pera renomovaného textára Vlada Krausza, ktorý s kapelou spolupracuje od ich debutového albumu Klik-Klak. Album Na ceste 1979 vychádza v krásnom papierovom digipacku, o ktorého dizajn sa postarala Mili Vigerova. Skupina ho týždeň po vydaní predstaví aj naživo na svojom turné s názvom Na ceste tour. Koncert chystá aj v Prešove, v rámci turné metropolu Šariša nevynechajú a fanúšikov potešia v PKO už 25.4.2015.

Naposledy na trh uviedla album Rodina v roku 2012. Z neho vzišli hity ako Viac, Veľa lásky, My dvaja či Vŕba. Aktuálne valcuje éter rádií romantická skladba Pri tebe a pred časom sa uchytili S.O.S. a najmä Cesty II. triedy s príťažlivým videoklipom.

Čítajte tiež:

Knechtová si na koncerte pustila ústa na špacír: Speváčka o veľkosti svojich podprseniek!

Známi Prešovčania prezradili veľkú novinku: Radostná správa pre všetkých, čo milujú IMT Smile!

foto: ilustračné

IMT Smile má novú pieseň: Volá sa pri tebe, Tásler sa hrá s číslami
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM