Ľubomír Hudačko Kultúra

Famózne predstavenie Lúčnice a IMT Smile: Zaplnená prešovská Delňa niečo také nezažila! FOTO+VIDEO

Druhý deň deviateho ročníka Dobrého festivalu priniesol opäť dážď, ale s pribudajúcim časom aj zlepšenie týchto podmienok a hlavne kvalitné umenie. Fanúšikovia sa opäť mohli tešiť na jeho pestrú zmes, ktorá vyvrcholila famóznym vystúpením Lúčnice a IMT Smile. Niečo podobné Delňa ešte nezažila!

Ilustračný obrázok k článku Famózne predstavenie Lúčnice a IMT Smile: Zaplnená prešovská Delňa niečo také nezažila! FOTO+VIDEO
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vrchol festivalu, kvôli ktorému sa muselo stavať megapódium 3 dni, malo svoj čas vyhradený na 21:30. Dovtedy si naladené tóny podávali muzikatni prezentujúci rôzne hudobné žánre. Od metalu, jazzu či popu až po disco na Red Bull Tour buse.

Nocadeň hrali jednu skladbu dvakrát

Sobotný program by sa zároveň dal označiť ako deň, keď zahrali stálice slovenskej populárnej hudby. Svoje miesto si totiž tradične sviežim vystúpením zastali Košičania z Nocadeň, aby kvalitne prezentovali najmä svoj nový album Pozemskí astronauti. Perličkou bolo zaradenie prídavku Nestrieľajte do labutí, ktorú predtým v playliste už mali. Zahrali ju teda počas koncertu nečakane dvakrát.

Jazzový part na festivale pre zmenu priniesla Katka Koščová, tradične s dávkou humoru program spestrili Chiki liki tua. Takisto propagovali svoj nový nosič s názvom Slzy tvý mámy, Šedivý a spol., aby ho na záver basgitarista Martin Višňovský hodil publiku. Temperamentná Petra Humeňanska so svojou Družinou priniesli čo-to zo slovenského folklóru a to netradičným spôsobom. Zároveň naladili na hlavný vrchol večera; IMT Smile a ich unikátne spojenie s Lúčnicou.

Dokonalá symetria Lúčnice a IMT Smile

A to Delňa teda ešte vonkoncom nezažila. Po vypredaných Košiciach a Bratislave sa teda dočkali aj Prešovčania spojenia dvoch telies, ktoré vyrážalo dych. Dokonale nacvičený program prilákal pod pódiom prakticky všetkých zvedavcov a burácaním od prvého momentu dodávali účinkujúcim pozitívnu energiu naspäť. Vyvýšené pódium, ktoré sa miestami približovalo k návštevníkom dopredu, alebo smerovalo naspäť si vyslúžilo obdiv ako doposiaľ nevidenú novinku a muzikanti sa predstavili v rôznych polohách.

Všetko prebiehalo v dokonalej symetrii, v rýchlosti a najmä s potrebnou profesionalitou. Ďalšie menšie pódium pripominajúce schody pre zmenu priviezli interpretov posediačky, aby strihli jeden zo svojich najväčších hitov Ľudia nie sú zlí. Nebolo zvykom, aby IMT Smile počas koncertu odohrali len zopár piesní, no o to väčší priestor dostala Lúčnica.

Ťažká úloha o rok

Zapamätať si každý jeden pohyb bolo mimoriadne náročné už len pre diváka, nie to pre učinkujúceho. Všetko ladilo bez pochybností (okrem rozopnutého pásu na gitare Ivana Táslera, čo však zvládol s bravúrou) a publikum malo zážitok na rozdávanie. Lúčnica striedala svoje party s kapelou, vzájomne sa dali dokopy len sporadicky. Avšak, rozhodne stálo za to vidieť prakticky na dvoch pódiách až desiatky umelcov.

Nadšené ovácie toho boli dôkazom, dvojhodinový program sa zavŕšil energickou Exoticou, po ktorej si fanúšikovia vypýtali aspoň ďalšiu klaňačku. Záver festivalu patril ešte kapele Heľenine oči či disco párty dídžejov, no Delňa následne už príval zvedavcov pomaly vypúšťala do nekonečných zápch v okolí. Nič to však nemení na tom, že po umeleckej stránke festival opäť prekročil svoj tieň a o rok to bude ťažké prekonať.

Čítajte tiež:

Dobrý festival v Prešove prilákal tisíce ľudí: Pozrite si prvý deň v obrazoch FOTO+VIDEO

Dobrý festival v obrazoch: Deň druhý aj s Lúčnicou a IMT Smile
15
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Dobrý festival 2015: Delňa mala výnimočný zážitok!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM