Stanislav Černák Krimi

Evakuácia a bombový poplach v Prešove: Policajti už zadržali podozrivého muža!

V Prešove bolo vo štvrtok rušno. Na policajnej linke bolo nahlásené, že v jednom z obchodných domov sa nachádza bomba. Policajti neskôr zadržali podozrivého muža.

Ilustračný obrázok k článku Evakuácia a bombový poplach v Prešove: Policajti už zadržali podozrivého muža!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vo štvrtok o 9:07 prijali v Prešove od neznámeho muža oznámenie, že v jednom z obchodných domov v Prešove je bomba.

„Na miesto boli ihneď vyslané všetky potrebné zložky, osoby boli do niekoľkých minút evakuované, priestor bol zabezpečený a pripravený na pyrotechnickú prehliadku,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Ako ďalej uviedla, obchodný dom bol prekontrolovaný kynológom so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín ako aj pyrotechnikom. A výsledok? Ten bol negatívny, policajti nenašli žiadny podozrivý predmet. Po dvoch hodinách od nahlásenia bol obchodný dom opätovne sprevádzkovaný.

„Operatívcami Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov bol ešte predpoludním zadržaný podozrivý Peter (53) z Vranova nad Topľou, ktorému bola obmedzená osobná sloboda. Mužovi bolo na základe dôkazov vznesené obvinenie pre prečin šírenia poplašnej správy,“ prezradila Migaľová pokračovala, „V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Prešov spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného Vranovčana do väzby,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM