Michala Halásová Rôzne

Európsky týždeň udržateľnej energie. Ponúkne wokrshopy, výstavy, exkurzie a veľa iných aktivít

V dňoch 24. – 28. júna sa v Európe aj mimo nej uskutoční ďalší ročník Európskeho týždňa udržateľnej energie . Počas neho sa organizátori energetických dní, podujatí a akcií spájajú priamo s občanmi a partnerskými inštitúciami na miestnej, regionálnej aj národnej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň udržateľnej energie. Ponúkne wokrshopy, výstavy, exkurzie a veľa iných aktivít
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločne vynaložené úsilie v rámci Európskeho týždňa udržateľnej energie pomáha Európe napĺňať energetické ciele. „V uplynulom roku 2012 sa v rámci neho konalo 877 energetických dní v 48 krajinách. Prešovský samosprávny kraj sa doň zapojí aj v tomto roku,“ povedala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Energetický deň v Prešovskom kraji ponúkne mnoho tematických aktivít pre verejnosť a odborníkov na území prešovského regiónu počas celého týždňa. Energetický deň na Úrade PSK sa uskutoční v utorok 25.6.

Prešovský samosprávny kraj ako územný koordinátor Dohovoru primátorov a starostov zorganizoval svoj prvý Energetický deň 20. júna 2012. V rámci tohto Energetického dňa, ktorý si hneď získal podporu širokej odbornej i laickej verejnosti, bol založený Energetický klaster Prešovského kraja,“ doplnila Fitzeková. V rámci akcie sa uskutočnilo veľké množstvo aktivít – workshopy, fotografická súťaž, výstavy, podujatia v kultúrnych inštitúciách a na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK (kvízy, súťaže, exkurzie, besedy, zber druhotných surovín, online hlasovanie, súťaže – zber energetických článkov – bateriek, výbojok, žiariviek).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM