Ľubomír Hudačko Rôzne

Štartuje Európsky deň spolupráce 2013: Zapojený je aj Prešov

Riadiace štruktúry programu sa spolu tento rok opäť zapoja spolu s viac ako 80 európskymi teritoriálnymi programami v Európe do organizácie Dňa Európskej spolupráce. Medzi hlavné lokálne podujatia kampane patrí aj multifunkčné turistické centrum v Drienici v Prešovskom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje Európsky deň spolupráce 2013: Zapojený je aj Prešov
Zdroj: Webnoviny.sk

Ide o podujatie s Prijímateľmi a Partnermi programu ENPI Maďarsko – Slovensko – Rumunsko – Ukrajina, ktoré sa zameriava na predstavenie úspechov Európskej cezhraničnej spolupráce pre širokú verejnosť.

Cyklistické túry aj cez Prešov

Od 13. do 20.septembra 2013 sa uskutoční celý rad lokálnych aktivít a podujatí v rámci Dňa Európskej spolupráce, organizovaný prijímateľmi a partnermi za účasti riadiacich štruktúr a národných orgánov v rámci všetkých 8 oprávnených regiónov programu ENPI.

Spomínané turistické centrum bolo nedávno zrekonštruované v prostriedkov Programu; informačný deň o pripravenosti na núdzové situácie na riaditeľstve vodného zdroja povodia Tisy a podujatie na sieťovanie projektov na Užhorodskom mestskom úrade. Lokálne aktivity a podujatia v rámci kampane Dňa Európskej spolupráce budú prepojené cyklistickými túrami v Prešove a v Košiciach na Slovensku, Užhorode a Solotvine na Ukrajine, Baia Mare a Satu Mare v Rumunsku ako aj v Csengersima v Maďarsku.

Pomohli zlepšiť životy ľudí

Cieľom tejto kampane je prezentovať verejnosti úspechy európskej spolupráce naprieč hranicami. Miestne podujatia organizované v celej Európe predvedú ako cezhraničné projekty odstraňujú prekážky a nerovnosti, pričom zároveň zvyšuje kultúrne porozumenie a efektivitu medzi európskymi regiónmi. Všetky tieto iniciatívy financované Európskou úniou pomohli zlepšiť životy ľudí v prihraničných oblastiach v Európe a mimo nej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM