Ľubomír Hudačko Futbal

Eufória, radosť a oslavy: Futbalisti Tatrana Prešov to dokázali a vybojovali miestenku do najvyššej súťaže!

Víťazstvo v II. Doxxbet lige majú vo vrecku. Futbalisti Tatrana to totiž dokázali a vybojovali výhru v poslednom a najdôležitejšom zápase sezóny. Súpera zo Serede doma zdolali 3:0 a tak v Prešove mohli prepuknúť eufória, radosť a oslavy.

Ilustračný obrázok k článku Eufória, radosť a oslavy: Futbalisti Tatrana Prešov to dokázali a vybojovali miestenku do najvyššej súťaže!
Zdroj: Dnes24.sk

Tatran sa môže tešiť na návrat do najvyššej súťaže po troch rokoch. V mimoriadne dramatickom závere sezóny II. Doxxbet ligy totiž akoby nikto nechcel uchmatnúť prvé miesto a situácia sa tým poriadne zamotala.

Potlesk a slová chvály

Nakoniec sa situácia vyvŕbila tak, že v poslednom kole mali šancu skončiť na prvom mieste až tri tímy. Lokomotíva Košice by však právo na štart vo Fortuna lige kvôli striedavému štartu hráčov so Zemplínom Michalovce nemohla využiť a tak sa rozhodovalo najmä medzi Liptovským Mikulášom a Tatranom.

A práve hráči z nášho mesta a najstaršieho klubu na Slovensku si po zápase vyslúžili obrovský potlesk a slová chvály. Veď vybojovali túžobne očakávanú najvyššiu súťaž, ktorú si môžu zahrať po dlhých troch rokoch. Pred slušnou návštevou sa hral od začiatku opatrný futbal, na domácich bola vidieť nervozita. Boli však jasným favoritom a karty boli rozdané jasne.

Bartek to začal

Nič iné ako výhra sa nerátala, prvú šancu mal v zápase obranca Bartek, v úniku však skočil pod nohy brankár hostí. Dobrú šancu mal potom z uhla Kačala, ale Kopecký parádne vychytal. Potom však po rohovom kope prišla obrovská radosť Tatrana, Bartek strelou k žrdi loptu tlačil očami a tá sa dokotúľala do siete – 1:0. Tubonemi potom nedal dobrú ranu, opäť sa prezentoval brankár a neuspel ani pri pokuse uspieť lobom.

Tatran môže oslavovať

Lopta skončila vtedy na brvne. Tatran si vypracoval ďalšie šance a bol za to aj patrične odmenený. A to keď Katona unikol obrane po skvelej nahrávke, obišiel aj brankára a zasunul do siete na radosť fanúšikov – 2:0. Po zmene strán už bolo cítiť vo vzduchu eufóriu a hostia strácali sily. Preto sa zelenobieli vrhali do útoku a vyšlo to aj tretíkrát. Z brejku a uhla si pripravil pôdu ideálnym spôsobom striedajúci Micherda a pohodlne upravil už na 3:0.

To už boli oslavy pomaly prichystané a Tatran si mohol vychutnávať v perfektnej atmosfére záverečné minuty a radovať sa z prvého miesta v II. Doxxbet lige. Najstarší futbalový klub na Slovensku sa tak právom po výhre 3:0 dočkal. Oslavu a radosť prvého gólu si vychutnajte v priloženej videogalérii.

Zostavy:

  • Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, Jacko (K), Tubonemi, Kačala, Dzurík, Katona, Keresteš, Hruška, Bartek.
  • ŠKF Sereď: Kopecký – Chynoradský, Kotora, Mečiar, Jankto, Čertíkov, Loduha (K), Vindiš, Bosý, Lovás, Djiby Ba.
  • Diváci: 3164

Môže vás zaujímať:

Futbalový KOMENTÁR: Tatran má veľkú šancu vyhrať ligu. Prebieha dráma, aká nemá obdobu

Prešovskí kickboxeri opäť ovládli turnaj: Medailová žatva na majstrovstvách Slovenska

Semifinálové boje Prešovskej hokejbalovej ligy: Padol aj dvojciferný výsledok rovnajúci sa výsmechu

Tatran Prešov zvíťazil so Sereďou a vyhral II. ligu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM