Tlačové správy

Energie2 zníži od nového roka domácnostiam ceny elektriny o 15 až 20%

Jeden z významných dodávateľov elektrickej energie a plynu - spoločnosť Energie2, a.s., Bratislava zníži od nového roka ceny silovej elektriny pre maloodberateľov na Slovensku o 15 až 20 percent. Podobné zlacnenie pripravuje aj v ČR.

Ilustračný obrázok k článku Energie2 zníži od nového roka domácnostiam ceny elektriny o 15 až 20%
Foto: Slávka Kellová

Konkrétne výsledné ceny však ešte v SR podliehajú schváleniu regulátora trhu ÚRSO a sú pre jednotlivé kategórie rôzne. Informoval o tom riaditeľ Energie2, a.s., Dávid Vlnka.

,,Naše ceny elektriny pre obyvateľstvo budú po znížení výhodnejšie, než od tradičných distribútorov na jednotlivých územiach. Vychádzame tak v ústrety nielen našim stálym zákazníkom, ale prejsť k nám sa oplatí aj tým, ktorí ešte zotrvávajú u dominantných dodávateľov. Čo sa týka cien zemného plynu, tu je situácia diametrálne odlišná. Posledné mesiace to vyzerá skôr na protitrhové opatrenia. Naša spoločnosť zvažuje, či sa vôbec dobudúcna oplatí dodávať plyn maloodberateľom v kategóriách D1, D2 a vieme, že nie sme jediní,“ konštatoval D. Vlnka.

Dodal, že spoločnosť Energie2, a. s. ostane naďalej jedným z najlacnejších dodávateľov zemného plynu a elektrickej energie na slovenskom trhu. Zákazníci Energie2 mali v minulých rokoch jedny z najlepších cien, čo prakticky znamená, že ušetrili stovky eur ročne, v porovnaní s dominantnými dodávateľmi. Ďalšou výhodou je, že zákazníci majú obe komodity od jedného dodávateľa a postačí im len jedna faktúra. Medzi klientov Energie2 patria okrem domácností aj firmy, mestá a obce, nemocnice, či veľké obchodné centrá.

Slovenský dodávateľ elektrickej energie a zemného plynu Energie2, a.s., Bratislava je už tri roky významným a spoľahlivým dodávateľom energií pre veľkoodberateľov i domácnosti. Záleží mu na súčasných aj budúcich zákazníkoch a preto k nim pristupuje férovo a snaží sa poskytovať im služby na čo najvyššej úrovni. Energie2 uprednostňuje pred krátkodobými, časovo na niekoľko mesiacov obmedzenými cenovými zvýhodneniami, filozofiu dlhodobo výhodných cien, nižších než majú dominantní dodávatelia. Ak chce mať zákazník lacnejší zemný plyn a elektrickú energiu do nového roka, stačí, ak čo najskôr podpíše zmluvu o dodávke. Zmena dodávateľa je veľmi jednoduchá a zákazník ju môže urobiť kedykoľvek. Zmluvu môže uzatvoriť prostredníctvom obchodníkov doma, alebo online prostredníctvom webu. Na akékoľvek otázky mu odpovedia pracovníci callcentra.

Domácnostiam priniesol prechod k Energii2 stabilitu v dodávkach a garanciu nižších cenníkových cien bez skrytých poplatkov, z ktorých ešte dostávajú dodatočné kumulované zľavy podľa dĺžky viazanosti. Pri produkte Nebeská ponuka, s viazanosťou na 6 rokov, dostane zákazník dodatočnú zľavu 2,5 % z cenníkovej ceny plynu a 3,4 % z ceny elektriny a to každý rok. Pritom základné ceny sú už nižšie oproti dominantným dodávateľom. Dodatočné zľavy nie sú závislé od spotreby, iba od doby viazanosti a Energie2 ich garantuje v osobitných zmluvných podmienkach. Na prechod stačí iba podpísať zmluvu a plnú moc a poskytnúť kópiu poslednej vyúčtovacej faktúry. Všetky potrebné zmeny už urobí spoločnosť. Energie2 vykoná aj všetky úkony pri zmene dodávateľa. Meracie zariadenie a vedenie k nemu naďalej obsluhuje predchádzajúca distribučná spoločnosť, ktorá odstraňuje aj prípadné poruchy. Zákazník ani na chvíľu neostane bez energie, pretože je chránený legislatívou a prevádzkovým poriadkom.

Ďalšie informácie sú na infolinke Energie2: 0850 166 066 a­lebo na www.energie2.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM