Šport

Ekoprimu Prešov prvý zápas v novom roku nevyšiel: Futsalisti vysoko prehrali

Futsalisti FK Ekoprim Prešov odohrali prvý zápas roku 2017. Zverenci trénera Antónia Hernándeza sa predstavili v Humennom, no nedarilo sa im tam.

Ilustračný obrázok k článku Ekoprimu Prešov prvý zápas v novom roku nevyšiel: Futsalisti vysoko prehrali
Zdroj: TASR

Prešovskí futsalisti v Humennom vysoko prehrali. Hráči domáceho tímu sa v 10. minúte ujali vedenia, a to do konca duelu nepustili zo svojich rúk. O minútu neskôr pridali ďalší gól a v prvom polčase skórovali ešte raz.

Vysoká prehra

Keďže Prešovčanom sa v úvodnom dejstve nepodarilo presadiť, do kabín sa išlo za stavu 3:0 pre domácich. Aj nástup do druhej polovice stretnutia vyšiel lepšie hráčom Angels Humenné, ktorí zvýšili na rozdiel štyroch gólov. O odpoveď sa ale postaral Prešovčan Šoltis, ktorý v 26. minúte skorigoval na 4:1. Domáci boli nahecovaní, v koncovke boli úspešní a pridali ďalšie tri góly. Šarišania sa presadili druhýkrát v 36. minúte, na 2:7 z pohľadu hostí znižoval Filip Maník.

Minútu pred koncom stretnutia dali prešovskí futsalisti aj tretí gól, a to zásluhou Lukáša Vrbovského. V závere zápasu však domáci skórovali ešte dvakrát a Ekoprim Prešov zdolali vysoko 9:3. Prešovčania budú mať v nasledujúcom kole voľno. Najbližšie sa predstavia doma 20. januára proti Vranovu nad Topľou. V súboji proti Humennému urobili Prešovčania množstvo individuálnych chýb, ktoré boli podľa trénera Ekoprimu Antónia Hernándeza rozhodujúce.

„Na ihrisku sme sa nevedeli nájsť, kazili sme prihrávky, prehrávali súboje jeden na jedného. Bol to náš najhorší zápas. Dokonca sme nastúpili v pomerne slušnej zostave, výsledok 9:3 ale úplne neodzrkadľuje priebeh na ihrisku. Rozhodli naše chyby, strácali sme lopty a nepomohli brankárovi. Niektorí hráči hrajú cez bolesť, ako napríklad Beliš. Stále sa hľadáme, ale verím, že to bude lepšie."

Juniori neuspeli

Úvodné dve stretnutia v novom roku nevyšli ani juniorom FK Ekoprim Prešov. V extralige hráčov do 20 rokov odohrali dva súboje.

V košickej Angels aréne sa predstavili proti tímu MIBA Banská Bystrica. V oklieštenej zostave svojmu prvému tohtoročnému súperovi podľahli 0:6. V druhom zápase prehrali s Levicami 1:5. „V juniorke máme veľa zranených hráčov. Z tých, ktorí hrajú pravidelne nastúpili iba štyria – piati. Priestor mali tí futsalisti, ktorí nedostávajú toľko príležitostí, nastúpil dokonca aj jeden štrnásťročný hráč,“ hovoril na margo absencií António Hernández, ktorý viedol prešovskú U20 v oboch stretnutiach. „Ťažko je hodnotiť tieto zápasy, trápili sme sa. Chorý bol aj brankár Boháč a gólman, ktorý chytal namiesto neho k nám prišiel po dlhej dobe. Oba súboje boli takmer identické a vyhoreli sme v nich.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM