Šport

Ekoprim Prešov stratil prvé body: Futsalisti súboj o prvé miesto nezvládli

Hráči FK Ekoprim Prešov stratili prvé body v novom ročníku druhej ligy región Východ. V súboji o prvé miesto doma podľahli Starej Ľubovni.

Ilustračný obrázok k článku Ekoprim Prešov stratil prvé body: Futsalisti súboj o prvé miesto nezvládli
Zdroj: TASR

Domácim nevyšiel vstup do zápasu. Zo stretnutia uplynuli len tri minúty, keď hosťujúci Kyšeľa otvoril skóre a poslal Starú Ľubovňu do vedenia. V 17. minúte už hostia vyhrávali 2:0. O okamžitú odpoveď sa postaral Filip Maník, ktorý znížil na rozdiel jedného gólu. Pred odchodom do šatní mohol vyrovnať hrajúci tréner Prešova Hernández, trafil ale tyč a z následného protiútoku strelili hostia svoj tretí presný zásah. Po zmene strán sa opäť presadili hráči Starej Ľubovne a nad domácim Ekoprimom viedli už o tri góly – 4:1.

Derby s Košicami

Druhý polčas bol však dramatickejší ako prvý. Prešovčania strelili v priebehu troch minút tri góly a bolo vyrovnané – 4:4. Domácich góly poriadne nakopli, hrali bojovne a súpera dostali pod tlak. Nakoniec však boli úspešnejší futsalisti Starej Ľubovne. V 34. minúte im prinavrátil vedenie Vladimír Pyda. Do konca zápasu pridali ešte dva góly a Prešovčanov zdolali 7:4. V nasledujúcom kole čaká hráčov FK Ekoprim veľké derby. V piatok 2. decembra budú hostiť jedného z ašpiranta na titul – Grizzly Košice. Zápas sa začína o 20.00 v hale na Baštovej ulici.

Filip Maník (hráč FK Ekoprim Prešov): „Do stretnutia sme naskočili zle, súper nám dal gól hneď v úvode. Museli sme tomu prispôsobiť taktiku, otvoriť hru. Stará Ľubovňa hrozila z brejkov. My sme sa doťahovali celý zápas a trápili sa v koncovke, to rozhodlo. Podarilo sa nám aj vyrovnať, škoda dopadlo to tak, ako to dopadlo. Na tréningoch sa musíme pripraviť na ďalší zápas, motiváciou je odčiniť prehru.“

Michal Petrus (asistent trénera BJK Stará Ľubovňa): „Do Prešova sme išli s pokorou a rešpektom. Pred duelom by sme brali aj bod, do stretnutia sme nenastúpili v plnej sile. Neviem, či stav 4:1 nás zmiatol a chlapci si mysleli, že majú vyhraté. Domáci vyrovnali, následný tlak sme prežili, veľmi nám pomohol piaty a šiesty gól. Vyhrať nad bývalým extraligistom je veľká vec, nám sa to podarilo na ich palubovke.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM