Ľubomír Hudačko Krimi

Dych vyrážajúce správanie mladíka v bytovke: Horľavinou polial posteľ, zapálil ju a odišiel preč!

Nad týmto ostáva rozum stáť. Mladík (32) v byte podľa polície horľavinou polial posteľ, ktorú zapálil a potom odišiel preč. Muži zákona uviedli, že od postele sa oheň postupne rozšíril do ďalších miestností bytu, ktorý začal celý horieť a následne sa požiar rozšíril aj do susediaceho bytu.

Ilustračný obrázok k článku Dych vyrážajúce správanie mladíka v bytovke: Horľavinou polial posteľ, zapálil ju a odišiel preč!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu poškodzovania cudzej veci mladého muža (32) z Jarovníc.

„Obvinený muž je podozrivý zo založenia požiaru v jednom z bytov v modulovom bytovom dome v Jarovniciach. V stredu v čase okolo 9:45 bolo na polícií prijaté oznámenie, že horí kontajnerová bytovka v obci Jarovnice. Vyšetrovaním bolo zistené, že v modulovom bytovom dome v byte na treťom podlaží obvinený neznámou horľavinou polial posteľ, ktorú zapálil a z bytu odišiel preč. Od postele sa oheň postupne rozšíril do ďalších miestností bytu, ktorý začal celý horieť. Následne sa požiar rozšíril aj do susediaceho bytu, kde došlo k úplnému obhoreniu steny a stropu bytu,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

V dôsledku požiaru došlo podľa hovorcu aj k doposiaľ nezistenému poškodeniu ďalších štyroch bytov, nachádzajúcich sa pod bytmi na 3. poschodí ako aj k poškodeniu časti strechy. „Pred požiarom sa obyvateľom bytového domu podarilo utiecť, okrem štyroch osôb, ktorým oheň zamedzil únikový prístup k schodisku,“ pokračoval Džobanik a dodal, že za pomoci príslušníkov Hasičského a záchranného zboru zišli z tretieho nadzemného podlažia na zem. „Pri požiari nedošlo k zraneniu, ani smrti osôb. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 33 000 eur,“ priblížil hovorca KR PZ.

Polícia už v priebehu dopoludnia zadržala podozrivého a predviedla ho na policajné oddelenie. „K spáchaniu skutku sa podozrivý priznal. V minulosti bol hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení pre problémy s užívaním prchavých látok. Pri obhliadke miesta činu boli zistené a zaistené dve chemické stopy, ktoré budú zaslané k ďalšiemu skúmaniu. Pri bezpečnostnej prehliadke podozrivého bol nájdený sáčok s obsahom neznámej prchavej látky. Obvinený muž je umiestnený v cele policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby,“ zakončil Džobanik.

Môže vás zaujímať:

Požiar nákladiaka pri čerpačke v Prešove: Plamene zachvátili kabínu kamióna, vodič utrpel popáleniny!

V Prešove došlo k nešťastiu: Malý chlapček (6) vypadol z balkóna!

Rušný deň policajtov v Prešove: Minimálne šesť pokusov o vylákanie peňazí!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM