Ľubomír Hudačko Futbal

Dvaja premožitelia majstra proti sebe: Futbalisti Prešova hostia v 3. kole Nitru

Dvaja poslední nováčikovia Fortuna ligy si to rozdajú medzi sebou v 3. kole. Prešov privíta Nitru, ktorá ešte v novej sezóne ani raz neinkasovala.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja premožitelia majstra proti sebe: Futbalisti Prešova hostia v 3. kole Nitru
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Obidva tímy majú niečo spoločné; porazili Žilinu, ktorá v predošlej sezóne oslavovala majstrovský titul. Teraz si to vo vzájomnom zápase rozdajú medzi sebou. Favorit duelu by sa hľadal len ťažko, najmä Prešov má nevyspytateľné výsledky. Kým v prvom kole vybuchol doma so Slovanom 1:5, pod Dubňom skóroval trikrát a bral tri body. To sa mu vonku vlani nepodarilo ani raz. A takisto ani raz sa vonku vtedy netešil z výhry. Smolou pre Tatran je, že so Žilinou opäť dohrával v početnom oslabení a tak do hry nebude môcť zasiahnuť strelec Roland Černák. Vykázaný na tribúnu bol proti šošonom aj tréner Jantek.

Nováčikom sú pre tento ročník Nitrania. Tí zatiaľ hrajú na body a výsledky, čo sa ráta. Spomínanú Žilinu zdolali doma 1:0 a gól nedostali ani proti Michalovciam. Prvý výjazd na súperové ihrisko ich zaveje do Popradu, kde čelia Peršovu. Tréner Galád stále prízvukuje, že polovica základnej jedenástky hrá najvyššiu súťaž prvýkrát v živote a dbá na skromné vystupovanie aj po úspešných výsledkoch. Proti Michalovciam však pred týždňom zahodili nejednu šancu a tak sa z víťazstva tešiť nemohli.

Tímy sa naposledy v najvyššej lige stretli ešte pred 4 rokmi, vtedy na Šariši vyhrala Nitra. V II. lige sa výsledky končili trikrát remízou 1:1. Duel v piatok začína od 19.00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM