Ľubomír Hudačko Rôzne

Dušičky v Prešove: Hliadkovať bude aj bezpečnostná služba, ako budú otvorené cintoríny?

Počas blížiacich sa sviatkov budú predĺžené otváracie hodiny na Hlavnom cintoríne. Kvôli zlepšeniu organizácie dopravy počas tohto obdobia sviatkov bude na uliciach umiestnené dočasné dopravné značenie a hliadkovať sa chystajú policajti aj bezpečnostná služba.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky v Prešove: Hliadkovať bude aj bezpečnostná služba, ako budú otvorené cintoríny?
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 31.10. bude Hlavný cintorín otvorený od 07:00 do 17:00, 1. a 2. novembra, teda v sobotu a nedeľu budú potom cintoríny otvorené nonstop.

„V domoch smútku na Hlavnom cintoríne od 10:00 do 20:00, v Nižnej Šebastovej a Solivare budú pracovníci správy cintorínov od 10:00 do 17:00 k dispozícii občanom, aby im poskytli potrebné informácie. Kvôli bezpečnosti a ochrane majetku bude zvýšený počet hliadok zamestnancov a príslušníkov Mestskej polície počas dňa a vo večerných hodinách bude hliadkovať bezpečnostná služba,“ vysvetlil riaditeľ Technických služieb v Prešove Jozef Višňovský kroky, ktorými by sa malo zabrániť odcudzeniu či poškodzovaniu majetku.

Kvôli zlepšeniu organizácie dopravy počas sviatkov bude v termíne od 30.10. do 3.11.2014 teda, od stredy do nedele , umiestnené dočasné dopravné značenie na uliciach Dilongova, Moyzesova, Sládkovičova a Krátka. Mesto Prešov má v súčasnosti cca 30 791 hrobových miest, na všetkých 8 cintorínov, z čoho približne 21 936 je na Hlavnom cintoríne. V Prešove je osem cintorínov vo vlastníctve mesta. Mesto v máji tohto roka ukončilo komplexnú pasportizáciu a v súčasnosti platná verejná vyhláška oznamuje občanom, aby sa na pasportizovaných cintorínoch prihlásili k svojim hrobovým miestam. Ide o cintoríny Šalgovík, Soľnobanský, Zlatobanský, Dúbrava a Kalvária.

Informácie redakcii Prešov24 sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM