Ľubomír Hudačko Správy

Dušičky už klopú na dvere: V Prešove nastanú zmeny na cintorínoch aj v doprave

Už onedlho budeme spomínať na svojich zosnulých blízkych ešte viac ako obvykle. Dušičky sa už blížia a v Prešove nastanú zmeny na cintorínoch i v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky už klopú na dvere: V Prešove nastanú zmeny na cintorínoch aj v doprave
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dušičky už doslova klopú na dvere. Počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých ako aj obdobia okolo týchto sviatkov budú prešovské cintoríny otvorené dlhšie a obdobie zvýšeného nárastu návštev cintorínov sa odrazí aj v dočasných zmenách v doprave.

Zmeny na cintorínoch

Sviatok Všetkých svätých a Pamiatka zosnulých sa už blížia a v Prešove tak dôjde k niektorým zmenám. V dňoch od 30.10. do 8.11. budú cintoríny otvorené od 7.00 do 21.00 a dňa 1. novembra budú otvorené nonstop. V dňoch od pondelka 30.10.do piatka 3.11. bude kancelária na Hlavnom cintoríne otvorená od 7:00 do 18:00, pričom v stredu 1.11. od 10:00 do 18:00 a k dispozícii v týchto časoch budú aj sociálne zariadenia v Dome smútku.

Dočasná zmena značenia

V blízkosti hlavného prešovského cintorína nás čaká aj dočasná zmena dopravného značenia, jej cieľom je zlepšiť dopravnú situáciu v danej lokalite.

„Dočasná zmena dopravného značenia sa týka ulíc Krátka, Dilongova, Moyzesova, Sládkovičova, kde sa očakáva nápor motoristov smerujúcich k hrobovým miestam na hlavnom prešovskom cintoríne. V záujme zlepšenia plynulosti dopravy budú ulice Krátka, Dilongová a Moyzesová zjednosmernené, je potrebné dbať aj na súvisiace dočasné zákazy odbočenia,“ informovala nás hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.

Dočasná zmena dopravného značenia pritom podľa hovorkyne potrvá od piatka 27.10 od 8.00 do nedele 5.11. do 20.00 hod. „Upozorňujeme vodičov, aby v záujme zvýšenia bezpečnosti a plynulosti dopravy v danej lokalite zvýšili pozornosť a na zmeny v organizácii dopravy včas reagovali,“ zakončila Kmetóny Gazdová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM