Ľubomír Hudačko Šport

Drvili súperov na tatami aj v ringu: Prešovskí kickboxeri získali kopu medailí

Na silne obsadenom podujatí zahviezdili reprezentanti Kickboxing klubu Panter Prešov. Tí doslova drvili súperov na tatami aj v ringu a získali kopu kovov.

Ilustračný obrázok k článku Drvili súperov na tatami aj v ringu: Prešovskí kickboxeri získali kopu medailí
15
Galéria
Zdroj: kick boxing klub Panter

Už 18.ročník WAKO medzinárodného turnaja Slovak Open, Memoriál Ladislava Doky Tótha sa po dlhej dobe opäť konal v Bratislave.

Drvili súperov

Rekordný počet zápasníkov prekvapil nielen organizátorov súťaže, ale aj samotných účastníkov. Až 868 štartujúcich z 90 klubov sa stretlo, aby si zmerali svoje sily. Účasť Talianov, Srbov, Bosniakov, Chorvátov, či dokonca Britov robila súťaž Slovak Open prestížnou i v medzinárodnom meradle. Na súťaži sa zúčastnili aj naši najbližší susedia – Česi, Poliaci, Maďari, Ukrajinci a Rakúšania, ktorí si domov odniesli radu cenných kovov.

A nechýbali ani reprezentanti Kickboxing klubu Panter Prešov pod vedením trénera Jozefa Kolozsyho, ktorí doslova drvili súperov na tatami aj v ringu. Zo súťaže si vybojovali fantastických 20 medailí a to aj napriek zraneniu jedného z najlepších prešovských bojovníkov, Mareka Karlíka, aktuálneho majstra sveta. Na tatami sa predstavili mladé talenty. Najmladšieho zápasníka Daniel a Paločka nezastavilo ani to, že súťažil vo vyššej váhovej kategórii. Vďaka svojej ctižiadostivosti sei vybojoval striebro a bronz.

Tento malý bojovník má šancu byť jedným z popredných pretekárov, ktorý zabojuje o svoju miestenku v Slovenskej reprezentácií pred blížiacou sa šnúrou tohtoročných Svetových pohárov. O druhú miestenku v reprezentácií bojovala a o poriadnu šou sa postarala naša mladá bojovníčka Ninka Podracká, ktorá vďaka svojej obratnosti a húževnatosti len tesne minula víťazstvo – vybojovala dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

Majsterka sveta uspela

Sofia Adamečková nedala svojej súperke v kicklighte ani najmenšiu šancu. Jej rukavica ani raz neminula cieľ a Sofia s prehľadom vybojovala pre Prešov cenné zlato. Veľmi kvalitné zápasy predviedla Lucia Fecková, ktorá pridala pre Prešov ďalšie víťazstvo v kicklight do 55kg. Aktuálna majsterka sveta Viktória Kážiková si poradila so všetkými svojimi súperkami a pridala tak ďalšie víťazstvo pre panterov.

Najúspešnejšie sa na tomto ročníku darilo Stelke Levickej, ktorá vybojovala vo svojej juniorskej kategórii dve zlaté a pridala aj striebro a bronz v seniorskej kategórii. Kristíne Urdovej v posledných sekundách unikol postup do finále a obsadila tak konečné tretie miesto. Vynikajúcimi výkonmi sa predviedla Alexanra Nižníková, ktoré svojou dravosťou, tvrdosťou a rýchlosťou vyradila všetky svoje súperky a nakoniec ju zastavila až reprezentantka z Maďarska.

Jediný Prešovčan v ringu bol Michal Dráľ, ktorý sa napriek skvelému výkonu v ťažkej konkurencii prebojoval na 3. miesto. Kickboxing klub Panter Prešov celkovo získal 5 zlatých, 6 strieborných a 9 bronzových a v celovom hodnotení klubov obsadil 6. miesto z 90 klubov a 12 štátov. Svojimi výsledkami potvrdili, že patria medzi najúspešnejšie kluby Slovenska a nestratia sa ani v medzinárodnej konkurencii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Kickboxeri opäť úspešní: Pre Prešov získali ďalšie medaily
15
Galéria
Zdroj: kick boxing klub Panter
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM