Ľubomír Hudačko Správy

DrinkIn fest má pred sebou 2. ročník. Vystúpi aj Komajota

Podporovať mladé prešovské kapely a vytvárať im priestor na realizovanie. Tento cieľ hudobníkov z kapely Komajota bude prezentovaný na júnovom DrinkIn feste. Okrem nich vystúpia práve aj menej ostrieľané tváre na muzikantskom poli.

Ilustračný obrázok k článku DrinkIn fest má pred sebou 2. ročník. Vystúpi aj Komajota
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Deň detí doplní hudobný festival

Spolu s Dňom detí sa bude oslavovať aj príjemná rodinná atmosféra v spoločnosti prešovskej hudby: „Keďže vlani prišlo veľa mladých ľudí aj s deťmi, chceli sme spraviť tentoraz program aj pre najmenších. Ratolesti do 6 rokov budú mať vstup zdarma, takisto aj zdravotne ťažko postihnutí. Pokračujeme v tradícii festivalu, je to už 2. ročník. Program bude už okolo obedňajších hodín. Priestor dostanú rezbári, výtvarníci či sochári. Divadlo Portál si pripraví rozprávku "O hlúpom Jánovi“, nebude chýbať ani autorské čítanie Jána Pochaniča" uviedol spevák kapely Martin Husovský.

Svetlá hodinka pod holým nebom

Po minuloročnom úspechu sa na Okružnej ulici v Prešove priaznivci môžu tešiť na podujatie tentoraz s názvom DrinkInfest ´13. V sobotu 1. júna budú na parkovisku miestnej terasy uvedené kapely, ktoré mali možnosť ukázať sa v rámci projektu „UMPAX“. V decembri minulého roka otvorené štúdio im dalo priestor v relácii „Svetlá hodinka“. Tú moderuje dvojica „HuČo“ (Husovský-Čorej, členovia skupiny Komajota, pozn. red.) a v živých prenosoch vysielaných cez internet dávali fanúšikom možnosť spoznať skupiny, ktoré vystúpia na podujatí. Všetky, ktoré v programe budú pochádzajú z metropoly Šariša.

Priestor pre mladé kapely

Vstup od 14. hodiny bude symbolický: „Držíme sa toho, že chceme na festivale prešovské kapely. Ľudia sa môžu tešiť na kapely Superamigo, Fúzy-múzy, Binery, Rigid Frigid, Raindown a na Komajotu. Takmer všetky kapely, ktoré hrali v štúdiu UMPAX, vystúpia aj na pódiu. Následne bude pokračovať aj afterpárty. Ide o to, aby sa ľudia cítili dobre a aby panovala príjemná rodinná atmosféra,“ dodal hudobník.

Projekt Svetlá hodinka ani zďaleka nekončí, už na budúci týždeň vo štvrtok 23. mája pokračuje jej ďalšia časť: „Chceme hlavne novým kapelám pripraviť pôdu. Aj my sme začínali a dostali šancu. Zámerom UMPAXU aj Svetlej hodinky je tie vody rozhýbať, aby kapely hrali a ďalej sa vyvíjali,“ zakončil Husovský. V spomínanom termíne sa však tentoraz diváci môžu na stránke v živom prenose na populárnu formáciu Chiki liki tu-a.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM