Ľubomír Hudačko Hokej

Dramatický duel Prešovčanov vo východniarskom derby: Divoký priebeh skóre s Michalovcami!

Prešovčania začali stretnutia na ľade michalovskej Dukly vynikajúco, po niekoľkých sekundách hry otvoril skóre Ľubomír Chovan. Potom sa priebehy skóre menili ako na hojdačke a diváci si prišli na svoje. Napokon sa duel skončil zmierlivo a vyvrcholil samostatnými nájazdmi.

Ilustračný obrázok k článku Dramatický duel Prešovčanov vo východniarskom derby: Divoký priebeh skóre s Michalovcami!
Zdroj: Dnes24.sk

Na opačnej strane rovnakou mincou odpovedal na zásah Chovana Banovský, ktorý dokázal neskôr v presilovke prinavrátiť Prešovu vedenie Jozef Tomčák.

Fantastický obrat

Na začiatku 14. minúty putoval na trestnú lavicu prvý hráč PHK 3b Stanislav Tomko, na jeho nešťastie to Štefan Majerník potrestal a do prestávky bol stav nerozhodný – 2:2. Druhým vylúčeným hokejistom z kádra hostí bol v polovici zápasu Marko Komloš, Michalovce odpovedali znova gólom, Vladimír Urban poslal svoj tím prvýkrát v zápase do vedenia. Marka Borároša v bráne vystriedal Dominik Riečický.

Tomu čisté konto dlho nevydržalo, na presný zásah Urbana bleskovo nadviazal Tomáš Bánovský a domáci zrazu odskočili súperovi. Zverenci Jána Vodilu mali do konca tretiny možnosť dvoch presiloviek, tú tretiu za sekanie Šechného si preniesli do poslednej dvadsaťminútovky. Už po jej prvých 20 sekundách naštartoval fantastický obrat Filip Pekarčík – 4:3. Prešov dokázal, že na presilovkách výrazne zapracoval, keď Zoltán Kubát bol šiestym vylúčeným domácim hokejistom Dukly, podarilo sa vyrovnať Igorovi Jarošovi.

Predĺženie a nájazdy

V 48. minúte vybuchli emócie na oboch stranách, po podrazení Šeligu sa strhla na ľade bitka medzi Vladimírom Sabolom a Patrikom Huňadym. V ďalšej početnej výhode zavŕšil obrat druhým gólom Jozef Tomčák. Prešov využil svoju štvrtú presilovku. To však koniec nebol, Zemplínčania sa vzdať nehodlali a o minútu dorovnal na 5:5 Ľuboš Fajčák.

V 53. minúte oslabil modro-žltých Samuel Chalupa, avšak Michalovce vedenie na svoju stranu nestrhli. Duel sa natiahol až do predĺženia, v ktorom sa však nerozhodlo a tak na rad prišli samostatné nájazdy. V lotérii sa šťastie Prešovu otočilo chrbtom, keď rozhodujúci nájazd premenil Peter Čížek.

HK Dukla Michalovce – PHK 3b Prešov 6:5sn Góly: 3. Banovský (Huňady, Fedorko), 16. Majerník (Čížek, Cmorej), 30. Urban (Šeliga, Majerník), 31. Banovský (Huňady, Kubát), 52. Fajčák (Kubát, Šechný) – 2. Chovan (Chalupa), 13. Tomčák (Pekarčík, Chalupa), 41. Pekarčík (Sabol), 48. Jaroš (Kivader, Novický), 50. Tomčák (Chalupa) Strely na bránu: 30:47 Vylúčenia: 9:5 Presilovk 2:4 Oslabenia: 0:0 Diváci: 1100

Zostava PHK 3b Prešov: Borároš (30. Riečický) – Ľ. Vartovník, V. Sabol, Tomko, Kobeľa, Novický, Komloš, Olejník, Guntáš – Čopák, Matejka, Pek

text: Lukáš Rusňák/PHK Prešov, foto: PHK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM