Ľubomír Hudačko Iné športy

Dramatický duel o bronz: Prešovskí volejbalisti budú doháňať manko na domácej palubovke

V prvom zápase o bronz vyhrali volejbalisti Spartak VKP Myjava nad VK MIRAD PU Prešov 3:1 a ujali sa v sérii na tri víťazstvá vedenia 1:0. Druhý duel je na programe cez víkend na prešovskej palubovke.

Ilustračný obrázok k článku Dramatický duel o bronz: Prešovskí volejbalisti budú doháňať manko na domácej palubovke
Zdroj: TASR

V súboji o bronz začali lepšie domáci a ujali sa vedenia. Druhý set sa dostal do dramatickej koncovky, v ktorej mali viac šťastia hostia. Aj ďalšie dva sety boli veľmi dramatické. Obidve družstvá kazili veľa podaní, striedali sa vo vedení. Nakoniec boli šťastnejší domáci.

Martin Májek, tréner Myjavy: “Mali sme dobre rozbehnutý prvý set, ale v jeho koncovke sme dovolili Prešovčanom aby sa dostali do hry, čo sa nám vypomstilo v druhom sete. Dôležité bolo, že sme zvládli koncovky tretieho a štvrtého setu.”

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “Vyrovnaný zápas až do tretieho setu, kde sme nevyužili naše príležitosti na jeho zisk. V štvrtom sete sa nám podarilo vyrovnať nepriaznivý stav 11:17, ale následne sme slabým podaním umožnili domácim dobre zaútočiť a vyhrať zápas.”

Extraliga mužov – play-off – o 3. miesto – prvý zápas (hrá sa na tri víťazstvá):

Spartak VKP Myjava 3:1 VK MIRAD PU Prešov

(25:19, 27:29, 27:25, 25:21)

Stav série: 1:0

115 min, rozhodovali: M. Sarka a Juráček, 250 divákov.

Myjava: Halaj 6, Lech 6, Hinduliak 8, Kriško 23, Mračko 18, Pělucha 14, libero Ochodnický (Leškanič 3, Pipa 0, Durec 0, Horník 0, Martin Mikula 1). Tréner: M. Májek.

Prešov: S. Lampart 2, Rajduga 9, Lux 6, Macko 9, Digaňa 7, Faron 6, libero T. Lampart (Peleščák 2, Hudák 17, Závacký 1). Tréner: Ľ. Šalata.

Zdroj: SVF, Spartak VKP Myjava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM