Ľubomír Hudačko Rôzne

Dramatické momenty prešovského súboru Rozmarija: V Turecku zažila zemetrasenie

Prešovská Rozmarija sa vrátila z detského medzinárodného folklórneho festivalu v Turecku. Zažila tam aj dramatické okamihy pri zemetrasení.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické momenty prešovského súboru Rozmarija: V Turecku zažila zemetrasenie
Zdroj: Rozmarija Prešov

Súbor bol v meste Izmir na Karšiyaka festivale. Celkovo 25-členný reprezentačný tím detí a mládeže okresu Prešov tam bol spolu so súbormi z Albánska, Azerbajdžanu, či Gruzínska.

Zažili zemetrasenie

„Turci sú jednými z najpohostin­nejších ľudí na svete. Koncerty s množstvom divákov, ktoré sa konali na námestí, ale aj v obrovskom obchodnom dome v tvare hradu. Rozmarija robila to najlepšie meno nielen Prešovu, bola tá, čo bola vždy dobre naladená a všetkých rozosmievala. Túto atmosféru nenarušila o ani zemetrasenie o sile 4,9 stupňa,“ povedala vedúca súboru Danka Kovalčiková.

Ako pokračovala, všetky súbory tam mali vysokú kvality a patrí im uznanie, že sa odvážili prísť naprieč negatívnej mediálnej propagande voči Turecku a všeobecnému strachu teroristickej vojny. „Vrátili sme sa silnejší o poznanie iných a aj seba. A teraz pokračujeme v tomto duchu v šírení týchto ideí na všetkých koncertoch, ktoré čakajú Rozmariju každý víkend v rámci Slovenska až do konca septembra,“ zakončila Kovalčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM