Ľubomír Hudačko Krimi

Dráma na sídlisku: Muž chcel skočiť zo 6. poschodia, policajti ho napokon museli spacifikovať

Promptné a zároveň rozvážne konanie piatich prešovských policajtov mu zachránilo život. Ten chcel skočiť z bytového domu na prešovskom Sídlisku III.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na sídlisku: Muž chcel skočiť zo 6. poschodia, policajti ho napokon museli spacifikovať
Zdroj: Webnoviny.sk

Dve hliadky Obvodného oddelenia Prešov – sever a ich kolega na stálej službe mali bežnú nočnú službu z nedele na pondelok. Krátko po polnoci však na obvodné oddelenie zatelefonoval muž, ktorý sa predstavil ako Arway a s plačom policajtovi povedal, že už nevie ako ďalej v živote a že sedí na okne a chce skočiť.

Policajt sa ho snažil upokojiť a rozprávaním čo najdlhšie držať na linke a zároveň zistiť informácie kde sa nachádza. Keď zistil kde sa volajúci nachádza, poslal kolegom v hliadke sms správu s informáciou o osobe, bydlisku a úmysle volajúceho. Medzitým stále s mužom rozprával.

„Keď sa hliadka snažila spojiť s policajtom na stálej službe, poslal im ďalšiu sms správu s oznámením, že volajúceho má stále na linke. Hneď na to sa hliadka odobrala na uvedenú adresu, kde cestou privolali ďalšiu hliadku. Po príchode na miesto policajti prekontrolovali na obytnom bloku okna, či sa tam nenachádza osoba, ktorá sa snaží vyskočiť z okna, pričom na 6. poschodí spozorovali siluetu osoby sediacu na parapetnej doske,“ povedal hovorca KR PZ Daniel Džobanik.

Policajti náhodne zazvonili na niekoľko zvončekov a po pár sekundách jedna z obyvateliek otvorila, ktorá im zároveň povedala, že osoba menom Arway tam nebýva, ale uviedla im o koho by mohlo ísť.

Na stálej službe policajt s mužom stále telefonoval, kde trikrát chcel volajúci hovor ukončiť a skočiť, avšak stále ho policajt zahovoril a držal na linke. Hliadky sa rozmiestnili a vybehli na 6. poschodie, kde im dvere bytu otvorila žena, ktorá uviedla, že jej manžel s niekým telefonuje.

Ako ďalej Džobanik uviedol, po vstupe do bytu zbadali policajti v jednej z izieb na otvorenom okne telefonujúceho muža s fľašou alkoholu v ruke: „Opatrne k nemu pristúpili a začali s ním komunikovať. Muž dookola rozprával, že ho nebaví život a chce vyskočiť z okna. Po chvíli ho opatrne stiahli z okna, posadili do kresla a vizuálne skontrolovali, či nemá vonkajšie zranenia. Následne privolali záchranárov. Po ich príchode začal byť muž agresívny a napádal hliadky polície a personál RZP. Policajti ho preto museli spacifikovať. Keď sa muž upokojil, bol v sprievode polície prevezený na ďalšie vyšetrenie psychiatrické oddelenie,“ dodal hovorca.

Na záver celý čas ďakoval policajtom za záchranu života, nakoľko uviedol, že bol odhodlaný skočiť. Na psychiatrickom oddelení bol muž podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,02 mg/l etanolu vo vydychovanom vzduchu. Dôvodom konania 61 ročného Prešovčana mali byť jeho a manželkine zdravotné problémy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM