Aktualizované Ľubomír Hudačko Futbal

Domáci duel v najvyššej lige po troch rokoch: Výhry sa ale Tatran Prešov nedočkal

Po troch rokoch hrali futbalisti Tatrana duel v najvyššej lige pred svojimi fanúšikmi. Stalo sa tak v derby proti Michalovciam, no výhry sa nedočkali.

Ilustračný obrázok k článku Domáci duel v najvyššej lige po troch rokoch: Výhry sa ale Tatran Prešov nedočkal
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Slušná divácka návšteva, televízny prenos a veľké očakávania. Východoslovenské derby medzi Tatranom Prešov a Zemplínom Michalovce prilákal množstvo zvedavých očí. Gól však nepadol, duel skončil 0:0.

Vyrovnaný polčas

Dlhoočakávaný duel začal v opatrnom tempe, tímy sa len oťukávali a zoznamovali. Prvá šanca prišla po centri hostí pred bránu, ale Talian zasahovať nemusel. Tatran mohol zahroziť po chybe obrany, ale Tubonemi nestihol sľubnú loptu pred bránu. Mimo potom mieril z diaľky Jacko. Po polhodine hry vypálil nepríjemnú jedovku Žofčák, ale Talian skvele vyrazil. Následne sa tempo hry zvoľnilo a šance na oboch stranách sa rodili len zriedka.

Prečítajte si tiež: Otvorili vynovený športový areál na Nábrežnej: Obnova doteraz stála 310 000 eur!

Tatran nevyužil brejky

Po prestávke zaujali bengálske ohne fanúšikov Tatrana, no inak sa hralo len medzi šestnástkami a šancí bolo pramálo. Tatran sa prebíjal dopredu len veľmi ťažko, z plynu poľavili aj Michalovčania. Striel na oboch stranách nepribúdalo, diváci videli najmä boj v strede poľa. Dvadsať minút pred koncom sa Tatran už radoval z gólu, ale rozhodca napokon pískal po dorazenej lopte do siete ofsajd.

Brankár Talian sa potom musel mať na pozore pri nepríjemných centroch Zemplína, ale strela naňho nesmerovala. V 80. minúte podnikol Prešov sľubný brejk, lenže center so siete nemal kto upratať, bolo to nepresné. Neujala sa ani Tubonemiho hlavička a preto sa duel skončil bezgólovou remízou. Spokojnejší teda budú hostia, Prešov pre zmenu v dvoch dueloch ešte nedal ani jeden presný zásah.

Hlasy trénerov

1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Jacko (K), Luberda, Tubonemi – Kačala, Katona (88. Dupkala), Leško, Dzurík (69. Keresteš) – Streňo (75. Kubus), Bartek.

Náhradníci: Penksa – Dupkala, Straka, Keresteš, Micherda, Kubus, Jacko.

MFK Zemplín Michalovce: Macej – Šimčák, Grič, Žofčák (90. Bednár), Danko – Kunca, Morlacchi, Koscelník (78. A. Leško), Sedlák (K) – Škutka (85. Bellas), Calero.

Náhradníci: Kira – Janočko, Leško, Turík, Bednár, Bellas, Sipľak.

Diváci: 3 040

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: „Škoda prvého polčasu, resp. niektorých nedotiahnutých akcií z našej strany. Inak to bol predovšetkým bojovný zápas medzi šestnástkami s minimom šancí. Ale mal svoj náboj a my odchádzame spokojní s remízou.“

Stanislav Varga, tréner Tatranu Prešov: „Bol to bojovný zápas, ktorému svetlá nad ihriskom pridali zaujímavú atmosféru. Žiaľ, chýbal tomu gól, my sme ho síce dosiahli, no neplatil a debata o tom v tejto chvíli prislúcha niekomu inému. S bodom spokojný nie som, no dúfam, že sa najbližšie dočkáme víťazstva.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM