Zuzana Vajayová Rôzne

Dokončili opravu Plzenskej ulice, premávka má byť plynulejšia

Premávka po Plzenskej ulici v Prešove by po oprave vozovky a rozšírení časti komunikácie mala byť hlavne v čase dopravných špičiek oveľa plynulejšia.

Práce už boli ukončené a zostáva ešte realizovať dopravné značenie.

Ulica je dopravnou spojnicou medzi mestskou časťou Staré mesto a Sídliskom Sekčov. Počas ranných a popoludňajších dopravných špičiek sa pred križovatkou s Masarykovou ulicou vytvárali kolóny vozidiel.

Spôsobovali ich predovšetkým autá, ktoré odbočovali vľavo smerom na Košice. Napriek tomu, že ich bolo výrazne menej, blokovali množstvo vozidiel, ktoré chceli odbočiť k centru mesta. Na tomto úseku dochádzalo k neprehľadným situáciám aj vzhľadom na to, že nedočkaví vodiči sa tlačili do križovatky, pričom jazdili cez obrubníky. Navyše cesta bola výrazne poškodená výtlkmi.

Vedúci oddelenia verejnoprospešných činností Mestského úradu v Prešove Kamil Sepeši konštatoval, že táto komunikácia bola zaradená do zoznamu opráv súvislých úsekov miestnych ciest a chodníkov.

„Bola vykonaná oprava vrchného živičného krytu s úpravou obrubníkov, výškovou úpravou uličných vpustí a samozrejme na zlepšenie celového stavu prejazdnosti tejto komunikácie bol opravený zdevastovaný úsek, ktorý tvorí vypojenie na Masarykovu ulicu,“ spresnil Sepeši. Dodal, že vytvorením odbočovacieho pruhu budú vozidlá na Masarykovu ulicu vychádzať jednoduchšie a premávka bude plynulejšia.

Opravy úsekov ciest a chodníkov realizuje spoločnosť, ktorá sa na základe zmluvy stará o údržbu miestnych komunikácií. Mestskí poslanci schválili zoznam miestnych komunikácií vo vlastníctve mesta s cieľom vylepšenia ich stavebného a dopravno-technickeho stavu.

„V rámci uvedeného materiálu bolo do vecného zoznamu miestnych komunikácií navrhnutých na opravu a údržbu 24 ciest a 8 chodníkov v celkovej ploche 88.200 m2, čo predstavuje asi 5 % z plochy všetkých miestnych komunikácií na území mesta Prešov,“ uviedol Sepeši.

Doplnil, že na základe prijatého uznesenia platby za realizované práce nepresiahnu sumu 800.000 eur, pričom hradené budú až z rozpočtu pre rok 2012. Opravy by mali byť zrealizované do konca novembra 2011.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM