Ľubomír Hudačko Kultúra

Dočkal sa pocty, o ktorej sa mnohým môže len snívať: Prešovský architekt získal krištáľové krídlo!

O tejto pocte sa mnohým môže len snívať. Neplatí to ale pre Prešovčana Irakli Eristaviho, ktorý za svoju prácu architekta dostal Krištáľové krídlo! Stalo sa tak za projekt rekonštrukcie kasární na Kulturpark, aktuálne sa realizuje jeho projekt nákupného strediska Centrum na Sídlisku III.

Ilustračný obrázok k článku Dočkal sa pocty, o ktorej sa mnohým môže len snívať: Prešovský architekt získal krištáľové krídlo!
Zdroj: Webnoviny.sk

Krištáľové krídlo 2013 mal tú česť prevziať si na pôde Slovenského národného divadla aj Prešovčan Irakli Eristavi, ktorý je architektom. Okrem umeleckej sféry sa Krištáľové krídlo odovzdáva aj osobnostiam, ktoré pôsobia vo vedeckej, medicínskej, hospodárskej, vedeckej a športovej kategórii.

„Krištáľové krídlo pre mňa znamená predovšetkým motiváciu do ďalších výkonov na poli architektúry,“ povedal. Cenu získal za projekt rekonštrukcie kasární v Košiciach na Kulturpark. Bol to projekt, ktorý trval tri roky, ale samotná realizácia bola stlačená do jedného roka. V auguste 2013 bola úspešne dokončená.

V roku 2005 získal Cenu ARCH za bytové domy na Sabinovskej a Majakovského ulici v Prešove, bol niekoľkokrát nominovaný na európsku cenu Mies Van Der Rohe Award. V Prešove sa momentálne realizuje jeho projekt prestavby vnútorného priestoru nákupného strediska Centrum na Sídlisku III.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM