Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival v Prešove prinesie nejednu novinku: Tešte sa na vymoženosti, aké doposiaľ neboli!

Okrem hudby sa môžete tešiť aj na zaujímavé novinky. Počas Dobrého festivalu v Prešove totiž na Delni pribudnú vymoženosti, ktoré doposiaľ návštevníci ešte využiť nemohli.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival v Prešove prinesie nejednu novinku: Tešte sa na vymoženosti, aké doposiaľ neboli!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dobrý festival sa každoročne snaží zlepšovať a prinášať pre svojich návštevníkov novinky a zaujímavosti nie len zo sveta hudby. Tento rok prvýkrát doslova rozsvieti Delňu. V areáli bude totiž zabezpečené jedinečné led osvetlenie prešovskou spoločnosťou, ktorá medzi prvými na svete priniesla novú technológiu LED svietidiel.

Prvýkrát zriadené free wi-fi hotspoty

„Delňa je veľký areál a náklady na jej osvetlenie sa vždy vyšplhajú do neskutočných výšok. Pre mňa ako organizátora je preto spojenie s Prešovčanmi z LED-Solar skvelou príležitosťou ako maximálne zvýšiť návštevníkom ich komfort a bezpečnosť, a pritom nezaťažovať životné prostredie. Spotreba elektriny takýchto svetiel je totiž niekoľkonásobne nižšia ako u klasických halogénových osvetlení napájaných či už z „klasickej“ siete alebo z naftového generátora. Máme týmito svetlami osvietený aj prešovský amfiteáter," uviedol Miro Tásler, organizátor festivalu.

Návštevníci môžu počítať aj s vyššou úrovňou hygienických zariadení, keďže na festivale budú po novom zabezpečené aj luxusné prívesy so splachovacími toaletami. Každý, kto čo i len raz navštívil akýkoľvek festival, sa tejto informácii určite veľmi poteší. Keďže míľovými krokmi vpred ide aj veda a technika, ani v tomto sa nebude zaostávať. Prvýkrát budú na festivale zriadené aj free wi-fi hotspoty, ktoré budú dostupné počas oboch dní 24 hodín denne. Okrem nabitého hudobného programu ponúka aj tento ročník veľké množstvo sprievodných aktivít.

Pri cvičení jógy sa bude vyzývať slnko

V sobotu ráno sa bude pri cvičení jógy vyzývať slnko, aby krásne hrialo. Pripravené sú tiež tradičné prehliadky a workshopy bojových umení, diskusie, filmy, dobrý detský kútik, dobré jedlo a o pitný režim bude tiež zodpovedne postarané. Zatiaľ potvrdené mená na Dobrom festivale 2016 sú IMT Smile so špeciálnym programom a hosťami Petrom Lipom a Katkou Knechtovou, Richard Müller, PUĽS, Žobráci, Kandráčovci, Chiki liki tu-a, Heľenine oči, Korben Dallas či Nocadeň.

Zahrať prídu aj Törr, ElevenHill, Katka Koščová, Satin Lead, Robo Mikla a priatelia, N3O Akustika, Karpina, Psilocybe Larvae, Ramchat, Tásler Pufo Band, Walter Schnitzelsson, Wild People, Grexabat, Michaela, Oplan, Sanchez Amsterdam, Edo Klena, Lunatic Gods, Doomas, Ester, AMC Trio, Olis Bakulu+Slight, B-Complex/Matia, Duall, Le Babar, IM Cyber, LTJ BUKEM+MC Stamina, Back2Love DJs+Gapa Sax a mnohí ďalší. Dobrý festival sa bude konať v dňoch 17. – 18.6.2016 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove.

Môže vás zaujímať:

Požiadavky kapely Megadeth pred koncertom v Prešove? Chcú pramenitú vodu z Fidži!

Neďaleko Prešova má vyrásť nový akvapark: Letné bazény aj kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou!

Prešovčan Peter Nagy priznal: Som introvert, ktorý sám seba prerobil na extroverta

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM