Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival prezradil ďalšie nové mená: Kto nás poteší na pódiu a aká novinka bola ohlásená?

Prešovská Delňa ožije v júni obľúbeným Dobrým festivalom, ktorý sa tu po troch rokoch sťahuje z amfiteátra. Už niekoľko mesiacov zverejnené mená kapiel doplnili ďalší interpreti. Na koho sa ešte môžeme tešiť okrem IMT Smile s Lúčnicou, Chiki liki tu-a či Zóny A?

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival prezradil ďalšie nové mená: Kto nás poteší na pódiu a aká novinka bola ohlásená?
Zdroj: TASR

Už o necelé tri týždne sa na prešovskom kúpalisko Delňa rozprúdi hudobný sviatok. Dobrý festival sa opäť vracia na tradičné miesto a postupne odhaľuje ďalšie potvrdené mená interpretov.

Prídu aj Smola a hrušky, Nocadeň a Metropolis

Okrem už zverejnených legendárnych hudobníkov zo Slobodnej Európy, Zóny A či Chiki liki tu-a sa priaznivci nielen z Prešova môžu tešiť po novom aj na Nocadeň, Smola a Hrušky, Metropolis, Petru Humeňanskú s BonBon Triom či na Tásler Pufo Band. Práve tieto zoskupenia sa takisto fanúšikom predvedú už 19., resp. 20. júna.

Tie naj ťaháky si publikum bude môcť vychutnať na Dobrá hudba stagei, kde sa predstaví aj IMT Smile s Lúčnicou či Inekafe, menšie pódia budú mať názvy Jack Music stage a Šariš dobrá piváreň. A aká novinka bola ohlásená? Novinkou na festivale bude prítomnosť Red Bull Tour Bus a samostatný priestor dostane aj jazz a šansón.

Očariť vás môže brazílske bojové umenie

Svoje umenie predvedú aj ČAD, metalová kapela Tristana s Matsom Levénom, Owerwind (RUS), Estate (RUS), Silent Stream Of Godless Elegy (CZ), Dogma Inc. a tiež aj Lunokhod. Tešiť sa môžete aj na trojicu prešovských house music dídžejov Overhaul, Blazey a Gurry či Bennito V, ďalej na Rudlock & Improsax, Funkjackers, Opex & Cetebe, Richard Scholtz, Ika Sali. Chýbať nebude ani Katka Koščová, Coco CaFe s basgitarisom IMT Smile Lukášom Koljom Kolivoškom.

Okrem toho bude pripravený aj Capoeira Oxumare, ktorý prinesie na Dobrý festival bojových umení výborného capoeiristu, afro-američana a skvelého hudobníka žijúceho teraz v Brazílii. Mestre Wes predvedie originálnu hudobnú fúziu netradičného spojenia saxofónu a brazílskeho bojového umenia Capoeira.

Čítajte tiež:

Júnové lákadlá v Prešove: Desať akcií v našom meste, ktoré odporúčame zažiť

Dobrý festival ohlásil zmenu: Kde sa tento rok obľúbené podujatie uskutoční?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM