Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival nabitý zvučnými menami nesklamal: Druhý deň v obrazoch, FOTO

Dobrý festival v Prešove už deviatykrát potešil priaznivcov muziky a živých vystúpení. Druhý deň podujatia pritiahol ešte viac fanúšikov, ako tomu bolo v piatok. Viac už v reportáži.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival nabitý zvučnými menami nesklamal: Druhý deň v obrazoch, FOTO
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Bolo sa na čo pozerať. Veď podujatie na Delni každoročne priláka množstvo priaznivcov a vďaka dobrému počasiu ich počet tentokrát prekonával očakávania.

Rockeri sa mohli vyblázniť

Na prírodné kúpalisko sa v sobotu hrnulo výrazne viac fanúšikov, ako tomu bolo v piatok. Na ľudí čakal nabitý program, ktorý otvorila speváčka Michaella. Priaznivci rocku si pre zmenu mohli zaskákať na kapele Oplan. Celkovo sa rockeri mohli tento rok poriadne vyblázniť, miestami zneli z rockového pódia aj prvky tvrdej, metalovej hudby.

O dobrú náladu sa potom starali na hlavnom pódiu Kandráčovci a nezostali nič dlžní svojej povesti. Spoveď s fanúšikom počas koncertu, vtipné bonmoty a hosť Tereza Mandzáková navodili na neskoré popoludnie ozaj príjemnú atmosféru. Koncert si nenechala ujsť naozaj obrovská masa fanúšikov. „Prišli sme sem z Ružomberka, aby sme si vychutnali Kandráčovcov, ktorých máme veľmi radi. Oplatilo sa cestovať, sme radi, že konečne nepršalo. Dobrý festival by sa mal premenovať na výborný,“ zhodli sa Petra (33) a Kamil (34).

Silné predstavenie

Tí, čo mali chuť na komornejšiu intimitu, nevynechali silné predstavenie Daniela Špinera a Katky Koščovej. Prešovčania predviedli parádny súzvuk po každej stránke, dvojica bola dokonale zohratá. Po koncerte speváčka stihla aj pobaviť milou príhodou. „Tesne, ale fakt tesne po vystúpení – asi po jednej minúte – sa so mnou vyfotila jedna pani a potom sa pýta: "Katka a vy tu nebudete hrať?“ smiala sa Prešovčanka.

Prečítajte si tiež: Müller exceloval, vietor sa postaral o problémy: Fotoreportáž z prvého dňa Dobrého festivalu

Jej klavirista Špiner sa potom už ponáhľal na najväčšie pódium, aby sprevádzal inú Katku, tentoraz Knechtovú. Opäť sme si mohli zaspomínať na piesne z čias Pehy, čo fanúšikov dostalo do varu, napríklad hneď pri úvodnom Diaľkovom ovládaní. Energické vystúpenie malo grády aj vďaka gitaristovi Viktorovi Špakovi. Predvádzal parádne kúsky, Špiner pre sa zmenu zhostil roly showmana. Skrátka, vystúpenie, ktoré patrilo k jedným z najlepších na festivale. Sviežu dávku prešovskej hudby predviedla aj partia okolo kopca, kam sa dá dostať spojom MHD číslo 11. Teda nováčikovia na scéne – ElevenHill.

S IMT Smile aj exspoluhráči

Nesklamala ani kapela Korben Dallas, ktorá zahviezdila s preplneným davom ľudí. Ale až po tom, čo svoj part odohrali aj IMT Smile. Headliner sobotného večera síce napokon s Petrom Lipom kvôli zdravotnému stavu jazzmana nevystúpil, ale zato si hostitelia festivalu pozvali na pódium ako Katku Knechtovú, tak aj Viktora Špaka.

Teda exhudobníkov kapely, čo fanúšikov dostalo do varu. Celý priestor pod hlavným pódiom bol zaplnený, dopredu by ste sa počas hrania dostali len veľmi ťažko. Zazneli skladby z prvého albumu Klik-klak, čo vyvolávalo zimomriavky a spomienky na dávne časy.

IMT Smile boli dokonale zohraní a týmto štýlom sa predstavia publiku aj v zime, keď chystajú projekt History. S takmer všetkými exspoluhráčmi z kapely, čím teda bol program na Delni malou ochutnávkou. Deviaty ročník uzavreli ďalší domáci interpreti, pohľady sa upierali najmä na Heľenine oči.

Prečítajte si tiež: Organizátor Dobrého festivalu Miro Tásler: O rok možno podujatie už vôbec nebude!

Mnohí fanúšikovia Dobrého festivalu dúfajú, že podujatie sa nekonalo v našom meste posledný raz. „Veríme, že zvíťazí pravda a zdravý rozum, a že aj desiaty ročník sa bude konať tam, kde Dobrý festival svojím srdcom aj dušou vždy patril – v Prešove,“ uviedli organizátori.

Môže vás zaujímať:

Organizátor Miro Tásler pred štartom Dobrého festivalu: Zahrať si na vlastnej akcii je špeciálna vec

Množstvo zábavy a desiatky účinkujúcich: Vychutnajte si atmosféru Dní mesta Prešov v OBRAZOCH

Obyvateľov Prešova čaká zážitok: Spanilá jazda motorkárov mestom!

foto: Jana Bujňáková

Deň druhý: Atmosféra Dobrého festivalu na fotkách
25
Galéria
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM