Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

Multižánrový prešovský hudobno-umelecký festival odhaľuje prvé mená z tohtoročného programu. Obľúbené podujatie si za už desať rokov existencie získalo množstvo priaznivcov a tí sa majú na čo tešiť aj v tomto ročníku. Čítajte mená prvých kapiel, ktoré počas Dobrého festivalu vystúpia.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 17. – 18.6.2016 bude návštevníkom festivalu k dispozícii päť žánrových pódií, z ktorých zaznie metal, rock, drum ‚n‘ bass, house, folklór, ska, jazz, či pop. Zahrá česká black metalová legenda Törr, Kandráčovci aj Korben Dallas.

Metalová legenda

Minuloročný návrat na svoje domovské miesto – prírodné kúpalisko Delňa – bol pre Dobrý festival krokom správnym smerom. Aj deviaty ročník sa bude konať na tomto kultovom prešovskom mieste, pričom na piatich pódiách už tradične zaznejú rôzne hudobné žánre.

„Medzi prvých potvrdených účinkujúcich patrí česká black metalová legenda Törr, ktorá s rôznymi obmenami funguje na česko-slovenskej hudobnej scéne už od roku 1977. Tento rok slávi veľký comeback aj s pôvodným zakladajúcim členom a spevákom Otom Herešom, zakladateľom kapely Alkehol,“ uviedol informácie pre portál Prešov 24 organizátor Miroslav Tásler.

PUĽS, Korben Dallas a Petruškov hattrick

Ako hudobník dodal, folklór a ľudovú hudbu tento rok zastúpi Poddukelský Umelecký Ľudový Súbor – PUĽS, ktorý oslavuje už 60 rokov od svojho založenia, ako aj stále viac populárnejší Kandráčovci. „Ľubo Petruška z domovskej kapely Chiki Liki tu-a bude mať na festivale pravdepodobne taký menší „hattrick“, keďže si okrem kapiel Satin Lead a Chiki liki tu-a zahrá aj s Korben Dallas. V programe tiež nemôžu chýbať ani Heľenine oči,“ potešil fanúšikov aj týchto kapiel člen prešovskej formácie IMT Smile.

Dobrý festival je tiež známy tým, že dáva príležitosť začínajúcim kapelám predstaviť sa a nájsť si svoju fánúšikovskú základňu. „Na festivale sa preto predstaví napríklad aj kapela ElevenHill, ktorá je nominovaná v rámci cien Rádia_FM Radio_Head Awards 2015, v kategórii objav roka. Tancuchtivých návštevníkov potešia špičkoví Drum ‚n‘ bass DJ-ji, pričom medzi prvých potvrdených účinkujúcich patrí B-Complex, DJ Olis Bakulu a prešovský Duall,“ zakončil Tásler. Organizátori pripravujú ešte niekoľko prekvapení a noviniek, ďalšie mená budú ešte pribúdať a budú postupne zverejňované.

Môže vás zaujímať:

Rozhovor s Ivanom Táslerom: Rád spomínam na časy, keď sme hrávali na lavičkách na Sídlisku III

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Kapela No Brake zaujala klipom z ulíc Prešova a sledujte, aká vec sa jej teraz udiala: Tak za toto klobúk dole páni!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM