Webnoviny - Krimi

Dobrovič o surovej bitke: Žijem zbožne, útok nechápem!

Bili ho tyčami a kopali po celom tele. Päť až dvanásť rokov za mrežami hrozí obžalovaným v kauze útoku na exnámestníka Daňového riaditeľstva v Banskej Bystrici Jána Dobroviča. Toho prepadli pred tromi rokmi dvaja zamaskovaní muži na jeho pozemku vo V

Podľa prokuratúry malo ísť o objednávku bitky, ktorej cieľom malo byť odstavenie šéfa sekcie medzinárodných vzťahov na Daňovom riaditeľstve na taký dlhý čas, aby bez prieťahov boli vybavené niektoré nekalé žiadosti o nadmerné vrátenie DPH. Objednávateľ útoku údajne najprv vyplatil jednej skupine nájomných bitkárov 5-tisíc eur, keď sa prepad naťahoval, vraj oslovil druhú skupinu, ktorá si mala medzi sebou rozdeliť zhruba 8-tisíc eur.

[blockquote]Ak obžalovaným súd dokáže vinu v plnom rozsahu, hrozí im odňatie slobody na päť až 12 rokov. V tomto procese je obžalovaných osem mužov, na samostatné konanie boli vyčlenení dvaja ďalší obžalovaní, ktorí majú k skutku vypovedať pred senátom Okresného súdu v Prešove ako svedkovia v stredu ráno. **Poškodený Ján Dobrovič v utorok pred súdom vyhlásil, že žije zbožným životom a nepozná dôvod, prečo tak páchatelia konali. **[/blockquote] K prepadu došlo 7. novembra 2009 vo večerných hodinách. Auto zaparkoval v garáži a išiel k bráničke vyhodiť do kontajnera škatuľu od džúsu. Tu si všimol v tme zamaskovanú postavu, ktorá na neho zaútočila palicou.

[color=#0066ff]­Rozbehol sa k domu a kričal o pomoc. Cestou sa pošmykol pri fontáne a spadol. Skôr ako sa postavil, dobehli ho dvaja útočníci a začali ho biť. Podľa jeho slov hlavu si zakrýval rukou a snažil sa vytočiť tak, aby si chránil ľavú obličku, lebo pravú už nemá. Na jeho volanie o pomoc zareagoval sused, načo útočníci ušli. Poškodený vypovedal, že nepozná obžalovaných. Pred útokom ani po ňom ho nikto nekontaktoval a nedostal ani žiadne vyhrážky. [/color]

Z ôsmich obžalovaných iba traja dnes na hlavnom pojednávaní nepopreli vinu, ostatní prehlásili, že sa cítia byť nevinní alebo sa odmietli k skutku vyjadriť. Pred súdom bol ochotný vypovedať iba jeden z obžalovaných Milan Ch., ktorý hneď na začiatku uviedol, že je nevinný. Žiadnu súvislosť s útokom nepriznal.

Na záver pojednávania sa obžalovaný Marcel D. verejne ospravedlnil Jánovi Dobrovičovi. Skutok nepoprel, aj keď podľa jeho slov sa trestný čin odohral trochu inak. Využil však právo nevypovedať. Hlavné pojednávanie vo veci fyzického násilia voči Jánovi Dobrovičovi pokračuje na prešovskom okresnom súde v stredu, kedy súd vypočuje ďalších svedkov.

prešov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM