Ľubomír Hudačko Rôzne

Dobré správy z prešovskej nemocnice: K obmedzeniu prevádzky na Detskej klinike nedôjde!

Obavy sú zažehnané. Obmedzovanie prevádzky na detskej klinike v prešovskej nemocnici sa nekoná. Zabezpečila to podľa hovorkyne špitálu maximálna súčinnosť vedenia nemocnice s vedením pediatrie. Od decembra tak počet lôžok ostane v plnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z prešovskej nemocnice: K obmedzeniu prevádzky na Detskej klinike nedôjde!
Zdroj: TASR

Detská klinika Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove od decembra nebude obmedzovať počet lôžok na oddelení.

„V súvislosti s medializovanými informáciami o rušení lôžok na oddelení pediatrie nemocnica oznamuje širokej verejnosti, že činnosť tohto oddelenia je zabezpečená aj od pondelka (1. 12.) v pôvodnom stave a plnom rozsahu,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Ako ďalej povedala, situáciu sa podarilo stabilizovať na základe maximálnej súčinnosti vedenia FNsP Prešov a vedenia oddelenia pediatrie. Aj naďalej sa plne zachová funkčnosť celého oddelenia a všetkých jeho organizačných zložiek, čím nedôjde k prerušeniu kontinuity poskytovania zdravotnej starostlivosti.

O redukcii počtu lôžok na prešovskej pediatrii sa začalo hovoriť na začiatku novembra. Nemocnici totiž z ôsmich lekárov vypadli dvaja pre dlhodobé choroby, dve lekárky zas mali možnosť na základe Zákonníka práce nevykonávať pohotovosť. Hovorkyňa vtedy uviedla, že nemocnica sa intenzívne snaží nájsť personálnu posilu na oddelení, aby nenastala situácia, že by od decembra museli znížiť počet lôžok o tretinu.

Čítajte aj prvotné informácie o situácii s detskou klinikou!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM