Správy

Dobrá správa pre školákov na Šrobárke: Môžu sa tešiť z vynovenej telocvične

Môžu sa tešiť na zlepšené podmienky počas telesnej výchovy. Žiakom základnej školy na Šrobárovej ulici v Prešove totiž vynovili telocvičňu.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre školákov na Šrobárke: Môžu sa tešiť z vynovenej telocvične
Zdroj: Mesto Prešov

Žiaci základnej školy na Šrobárovej ulici v Prešove už môžu cvičiť na novom povrchu hracej plochy vo vynovenej telocvični. Mesto ju zafinancovalo z projektu, ktorý podporil štát.

Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, mesto Prešov získalo tento rok štátnu finančnú pomoc v rámci výzvy Ministerstva školstva SR vo výške 43 000 eur pre tri telocvične. Najväčšia časť dotácie bola vyčlenená práve pre základnú školu na Šrobárovej ulici, ktorá patrí počtom žiakov k najväčším školám v meste.

„Moderná podlaha na pružnom rošte skvalitní vyučovací proces telesnej výchovy a mimoškolských športových aktivít na ZŠ Šrobárova. Investícia do rekonštruovanej hracej plochy predstavovala 51 000 eur, mesto sa podieľalo piatimi percentami spolufinancovania. Celková výmera odpruženej podlahy je 625 štvorcových metrov, ktorú po prestrihnutí pásky ako prví okúsili žiaci pri volejbale,“ uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová, ktorá odštartovala úvodnú školskú hru. Časť financií zo štátnej dotácie mesto použilo aj na zakúpenie športového náradia pre základné školy na uliciach Mirka Nešpora a Československej armády.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM