Ľubomír Hudačko Správy

Dobrá správa pre rodičov: Tri prešovské škôlky budú mať rozšírené kapacity, vieme o ktoré ide!

Všetky tri podané žiadosti od mesta Prešov k rozšíreniu kapacíi materských škôl boli schválené. Nové priestory s celkovou kapacitou 60 detí dostanú vybrané škôlky a vieme, o ktoré ide.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov: Tri prešovské škôlky budú mať rozšírené kapacity, vieme o ktoré ide!
Zdroj: Dnes24.sk

Navýšenie kapacít sa dotkne MŠ Budovateľská, MŠ Sládkovičova a MŠ Hviezdoslavova.

Na rekonštrukciu 147 000 eur

Úspešnými projektmi, ktorými sa mesto Prešov uchádzalo o dotácie z vládneho balíka 9,5 milióna eur, sa navýšia kapacity troch materských škôl. Potvrdila to primátorka Prešova Andrea Turčanová, ktorá z tejto pozitívnej správy neskrývala radosť.

„Pribudnú nám tri triedy s príslušenstvom. Rekonštrukcia v sebe zahŕňa nové spálne, šatne a toalety so sanitou v objeme schválenej sumy 147 000 eur,“ vysvetlila primátorka, ktorá to vníma ako veľký úspech. Vytvorenie priestorov prešovských materských škôl bolo totiž jedným z jej cieľov v tomto období.

Začať by sa malo ešte v tomto roku

Spoluúčasť mesta na financovaní podľa slov primátorky bude predstavovať minimálne 5% z poskytnutej dotácie. „Najdôležitejším kritériom pri podávaní žiadosti bolo, že tieto materské školy mali posledných sedem rokov približne o tridsať žiadostí viac, ako sú schopné prijať,“ vysvetlila Ľudmila Kravčáková z oddelenia školstva, mládeže a športu MsÚ.

Po uzatvorení zmluvy s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR by sa s rekonštrukčnými prácami malo začať ešte v tomto roku, projekt by mal byť ukončený do konca roka 2016. Dotáciu na rozšírenie kapacít v materských školách dostane celkovo 113 žiadateľov.

Dôležité stretnutie na pôde Tatrana: Primátorka, prezident klubu a šéf SFZ rokovali o štadióne

Prešov sa zaradil medzi najprašnejšie mestá SR: Pozrite, koľkým smogovým dňom sme čelili!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM