Ľubomír Hudačko Správy

Dobrá správa pre obyvateľov: V r. 2014 chce primátor obsadiť priemyselný park a začať stavať byty

Obyvatelia sa majú na čo tešiť. S výstavbou bytov či úpravou potoka cez celé mesto môžu rátať už v aktuálnom roku. Nová lokalita vznikne na 4 hektároch pôdy, ďalšou prioritou je protipovodňová ochrana.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre obyvateľov: V r. 2014 chce primátor obsadiť priemyselný park a začať stavať byty
Zdroj: Webnoviny.sk

Mesto Lipany chce v roku 2014 začať s výstavbou nájomných bytov, upraviť potok cez celé mesto a zaplniť priemyselný park. Prioritou je hromadná bytová výstavba Šejba. Nová lokalita vznikne na 4 hektároch pôdy. Vybudovaných bude asi 200 bytov. Len infraštruktúra a vybudovanie sietí na tomto mieste budú podľa primátora vyžadovať investíciu vo výške 400 000 eur. Prví nájomníci by sa mali sťahovať do bytov v septembri budúceho roka.

"Prvý bytový dom by mal byť postavený v septembri budúceho roka, ďalšie štyri do roku 2018. Sú to nájomné byty, no stavať sa budú cez investora, s tým, že mesto bude kupovať tieto byty,“ povedal primátor Lipian Eduard Vokál.

Ďalšou prioritou je podľa Vokála protipovodňová ochrana za 1,7 milióna eur. Ide o úpravu potoka cez celé mesto. Najväčším záväzkom pre primátora je však to, že do konca roka 2014 by chcel mať plne obsadený priemyselný park. Mesto momentálne rokuje s viacerými investormi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM