Ľubomír Hudačko Kultúra

Do Prešova príde koncertovať svetoznáme meno: Naše PKO zažije rockovú smršť!

Prešovčania budú môcť zažiť zaujímavú hudobnú šou. Do metropoly Šariša sa chystá svetoznáme meno.

Ilustračný obrázok k článku Do Prešova príde koncertovať svetoznáme meno: Naše PKO zažije rockovú smršť!
Zdroj: TASR

Bubeník skupiny AC / DC Phil Rudd vystúpi v Prešove v rámci svojho európskeho turné so svojou skupinou a zahrá aj najväčšie hity tejto svetoznámej kapely. Bubeník označovaný pre svoj sound fanúšikmi, ale aj odbornou verejnosťou, za „dušu a srdce kapely AC / DC“ odštartuje so svojím bandom na konci marca Head Job European Tour 2017.

„Phil Rudd sa predstaví aj v Českej republike, kde prebehne séria koncertov – úvodná 10. mája v Lucerna Music Bare v Prahe. Na Slovensku poctí svojou prítomnosťou tri mestá. Okrem Žiliny a Bratislavy si Phil Rudd vybral aj Prešov. V momente, kedy sa originálna zostava AC / DC fakticky rozpadla a nie je isté, či ešte vôbec vystúpi, zahrá Rudd so svojou partiou naživo všetky preslávené hity v kombinácii so svojou vlastnou tvorbou, čo sľubuje úplne unikátny zážitok,“ informuje o udalosti prešovské PKO.

V rokoch 1975 až 2014 bol Rudd základným stavebným kameňom austrálskej formácie, a je považovaný za rock'n'rollovú modlu a zhmotnenie klasického príbehu o mladom muzikantovi, ktorý to dotiahol až na úplný vrchol svetovej hudobnej scény. Nedávno vydal svoj prvý sólový album Head Job s Allanom Badger a Geoffrey Martinom. Armáda skalných fanúšikov skupiny vrátane renomovaných hudobných novinárov dokonca zaviedla tzv. „Rudd Factor“, teda akýsi hodnotiaci štandard, ktorý Phil Rudd svojím štýlom hry na bicie a prínosom do kapely AC / DC nastavil.

Slová chvály majú naňho aj kolegovia z brandže. Basák AC / DC Cliff Williams dokonca uviedol, že už ďalej nechce v kapele pokračovať, pretože chýba jeho štýl a spevák Brian Johnson dopĺňa: „Nie je možné nájsť robustnejšieho bubeníka a človeka, ako je on,” povedal a ich slová doplnil bubeník Christoph Schneider z legendárnej nemeckej kapely Rammstein. "Je mojím absolútnym hrdinom a vzorom. Hoci znie rytmika AC / DC jednoducho, bolo pre mňa vždy ťažké zahrať ako Phil Rudd,“ dodal.

Rudd sa stal členom AC/DC v roku 1975, v roku 1983 ho z kapely vyhodili a o jedenásť rokov neskôr sa do nej opäť vrátil. V roku 2003 ho ako člena AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Koncert v Prešove je na programe 19. mája 2017 v PKO – Čierny orol od 20.00 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: PKO Prešov/Dnes 24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM