Michala Halásová Správy

Do Prešova dorazí vzácna relikvia: V mohutnej schránke je uložená ruka Dona Bosca

Relikviu Dona Bosca si budú môcť uctiť veriaci na celom Slovensku. Sprievod s relikviou prekročí ukrajinsko-slovenskú hranicu a jej prvou zastávkou budú Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Do Prešova dorazí vzácna relikvia: V mohutnej schránke je uložená ruka Dona Bosca
Zdroj: Dnes24.sk

Vzácna relikvia Dona Bosca, ktorý je zakladateľom saleziánov, začína svoju 20-dňovú púť po Slovensku už 11. apríla. Do Prešova dorazí 13. apríla a postupne bude putovať po celom Slovensku. Jej púť sa skončí v Bratislave 30. apríla a následne bude prevezená do Slovinska.

V schránke je pravá ruka

Konštrukcia urny má aj s podstavcom dĺžku 250 centimetrov, šírku 100 centimetrov a výšku 132 centimetrov. Celková hmotnosť je 850 kilogramov. „Horná časť urny je presklená, tam je figurína dona Bosca oblečeného ako kňaza. V tej sa nachádza v hrudi vložená samotná schránka a v nej je pravá ruka dona Bosca,“ opísal riaditeľ Saleziánskeho mládežníckeho strediska v Prešove Stanislav Seman. Doplnil, že špeciálna schránka, v ktorej je uložená relikvia je zapečatená zinkovými skrutkami. Podstavec predstavuje most vybudovaný na štyroch pilieroch, pričom na vrchnej časti sú vyobrazené tváre mladých ľudí z piatich kontinentov. K relikvii je priložené osvedčenie o pravosti vydané turínskym arcibiskupom a potvrdené Vatikánom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM