Michala Halásová Od Vás

Dni s Táliou: Prešovské divadlo patrilo deťom

Dni s Táliou je názov okresnej prehliadky divadelných súborov, ktorú usporiadal v stredu (20.3.) útvar osvetovej činnosti pri DJZ Prešov. Pódium tak patrilo prevažne deťom.

Ilustračný obrázok k článku Dni s Táliou: Prešovské divadlo patrilo deťom
Zdroj: Dnes24.sk

Celodenný maratón polhodinových divadelných predstavení bol rozdelený do dvoch častí. Dopoludnia sa na javisku vyhrali prevažne deti pod dohľadom svojich pani učiteliek. Radostný pohľad bol hlavne na hercov predškolského veku. Z dopoludňajšieho kola na krajskú prehliadku postúpil detský divadelný súbor pri ZUŠ J. Pöschla z Prešova s hrou „Ulica“.

V druhej časti prehliadky svoje divadelné umenie predviedli:
DS Slovo z gymnázia v Lipanoch – Dar života
DS1 pri CZUŠ sv. Mikuláša v Prešove – Maková panna
DS MAM ZUŠ M Moyzesa v Prešove – Wéceélógy
Tulčícke ochotnícke divadlo – Tri vrecia zemiakov
DS2 pri CZUŠ sv. Mikuláša v Prešove – Bankrot
Sabinovská ochotnícka scéna zo Sabinova – Skrotenie zlej ženy

Témy popoludňajších predstavení boli rôznorodé. Preniesli sme sa do devätnásteho storočia cárskeho Ruska v podaní hry „Bankrot“, alebo do prostredia života na dedine v hre „Tri vrecia zemiakov“. Zaujal ma príbeh študentskej lásky v podaní DS Slovo z Gymnázia Lipany , ale najviac krásny spev dievčiny stvárňujúcej hlavnú postavu. Posledné predstavenie bolo asi zlatým klincom programu. Vekovo zrelí herci zo Sabinova sa predstavili v Shakespearovej hre „Skrotenie zlej ženy“. Svojim umením presvedčili aj porotu a postúpili na krajskú prehliadku divadelných súborov. Druhým postupujúcim je aj DS MAM s predstavením „Wécélógy“.

Text a foto: František Eštočin

dni s taliou presov djz
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM