Ľubomír Hudačko Kultúra Rôzne

Dni mesta Prešov začali: Primátorka čakala viac ľudí, pozrite si prvý deň na FOTO

Prešov žije 770. výročím. S oslavami sú spojené aj Dni mesta 2017, ktoré odštartovali kultúrnymi vystúpeniami rôzneho druhu. Ako to vyzeralo v prvý deň?

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Prešov začali: Primátorka čakala viac ľudí, pozrite si prvý deň na FOTO
31
Galéria

Najmladší si mohli v Južnom parku zasúťažiť v rôznych hravých disciplínach, no najviac očí smerovalo na hlavné pódium. To obsadili najprv žiaci ZUŠ Mikuláša Moyzesa, prevažovala hudba a folklór.

Zabávali Kaiser a Meluš

Kvalitný humor potom priniesli zabávači Robo Kaiser a Peter Meluš, ktorí si uťahovali najmä z politickej scény. Vďaka imitátorským schopnostiam R. Kaisera sa v krátkom čase na pódiu ocitli tiež Jiří Krampol, Miloš Zeman či Ibrahim Maiga.

„Prešov poznám veľmi dobre, pretože som tu zažil vojenčinu. A pamätám si aj na vystúpenie tu na Silvestra počas milénia 2000, keď bola strašná zima. Mali sme všetko zmrznuté a za nami ešte vystúpila skupina Drišľak. Pozrel som sa na nich a oni mali len krátke košieľky a tričká. Vysvetlenie však prišlo rýchlo, keď som zbadal v ich zásobách nejednu fľašku ostrého,“ zaspomínal si Peter Meluš.

VIDEO: Takto dvojica zabávačov Kaiser a Meluš rozosmievala Prešovčanov
1
Galéria

Svoje stanovište mali na Hlavnej žiaci SPŠ Elektrotechnická, ktorí ukázali svoju zručnosť a pozdĺž Floriánovej ulice si ľudia mohli podať ďalej knihu a sledovať umelcov, ako v priamom prenose vzniká ich dielo.

Pódium aj na Floriánovej

Oficiálne program otvorila primátorka Andrea Turčanová. „Zdravím všetkých obyvateľov, ktorí prišli. Čakala som viac ľudí, ale snáď sa námestie ešte časom zaplní. Tento rok oslavujeme 770. výročie a pripravili sme pre vás bohatý program. Verím, že vás potešíme a že sa zabavíte,“ znelo v jej príhovore.

Na pódiu sa predstavilo aj zoskupenie Keep movin, divákov zaujala jeho akrobatická silová show a párové silové prvky v prepojení so zábavnými scénkami.

Na Floriánovej ulici pribudlo oproti vlaňajšku ešte malé pódium, kde ako prvá vystúpila Katarína Koščová v doprovode klavíra a harfy. Eduardo Sosa pre zmenu maľoval dlaňami rúk pohľad na Floriánku. Večer ešte vystúpili Violin show, Gapa&Mečiar Blues connection a skupina Alter Ego.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

FOTOREPORTÁŽ: V centre Prešova začali Dni mesta 2017
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM