Webnoviny - Krimi

Dievčatko v miniskanzene zabila 140-kilogramová socha

V nedeľu 22. mája okolo obeda došlo v skanzene v Medzilaborciach k tragédii. Do neuzamknutého areálu miniskanzenu v Lesoparku vošlo šesťročné dievčatko, ktoré sa snažilo vyliezť na drevenú sochu, tá na ňu spadla.

Foto: SITA/KRPZ Prešov (WEBNOVINY) – Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Karnišová, socha vážila 142,4 kilogramu nebola pevne zabezpečená, bola iba položená na podstavci. Padajúca socha zachytila dievčatko hornou časťou a udrela ju do pravej časti hlavy nad uchom. Dievčatko utrpelo zlomeninu lebky a vnútrolebečné krvácanie. Napriek privolanej rýchlej lekárskej pomoci zraneniam na mieste dieťa podľahlo. Polícia nariadila pitvu. Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dieťa bola v areáli miniskanzenu spoločne so svojím starým otcom.

Skanzen patrí mestu Medzilaborce. Nachádza sa pri amfiteátri, kde v súčasnosti prebiehajú rozsiahle opravy. Primátor Medzilaboriec Ivan Solej pre agentúru SITA uviedol, že v súvislosti s tragickou udalosťou nechystá žiadne personálne zmeny. Skanzen, tak ako aj celý amfiteáter, je momentálne v rekonštrukcii a pre verejnosť uzatvorený – neprístupný. Sprístupnenie amfiteátra a tým aj skanzenu je plánované na dni otvorenia 49. ročníka Festivalu kultúry a športu v dňoch, ktorý sa uskutoční 25.- 26. júna. „Z toho dôvodu sa nekonala a ani nemôže v najbližšom čase konať žiadna prehliadka skanzenu a prítomnosť dievčatka bola neoprávnená. V konečnom dôsledku dievčatko v danej lokalite bolo v sprievode starého otca, ktorý mal dohliadať na jej bezpečnosť,“ vyjadril sa primátor.

V skanzene boli umiestnené tri drevené sochy, ktoré dali do depozitu. Po sprístupnení skanzenu bude jeho prehliadka, tak ako to bolo doteraz, možná iba za prítomnosti sprievodkyne, doplnil Solej. „Je nám veľmi ľúto, čo sa prihodilo. Dnes sme sa stretli s rodinou dievčatka, vyslovili sme svoju úprimnú sústrasť a budeme sa podieľať na finančnej súčinnosť pri príprave pohrebu v rámci možností mesta. Nech táto nešťastná udalosť je výstrahou pre nás všetkých a hlavne pre rodičov malých detí,“ reagoval primátor Medzilaboriec.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM