Samospráva

Deti sú viac v bezpečí: Najväčšia škôlka v Prešove už má nové oplotenie

Areál Materskej školy na Jurkovičovej ulici v Prešove má nové oplotenie. Škôlkari sú tak viac v bezpečí a plot by mal ochrániť aj školský majetok.

Ilustračný obrázok k článku Deti sú viac v bezpečí: Najväčšia škôlka v Prešove už má nové oplotenie
Zdroj: Mesto Prešov

Tlačový referent prešovskej radnice Milan Grejták uviedol, že mesto tu preinvestovalo takmer 30 000 eur. Materská škola je najväčšou v Prešove, čomu zodpovedá aj veľkosť areálu.

370 metrov

Pozostáva z troch pavilónov s 12 triedami pre deti a z jedného hospodárskeho pavilónu. K predškolskému zariadeniu patrí aj rozsiahly školský dvor a malé parkovisko pre zásobovacie vozidlá. Škôlku otvorili na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov pred 28 rokmi a hoci hracie prvky na dvore už niekoľkokrát rekonštruovali, oplotenie bolo dlhé roky zdevastované. Nový plot má dĺžku 370 metrov a výšku 1,7 metra.

Grejták konkretizoval, že pôvodná podmurovka dostala betónové čiapky, stavbári vymenili aj stĺpiky. Nové sú aj dve brány pre vozidlá a tri bráničky pre peších. Súčasťou opráv bol aj prístupový chodník. Dodávateľom stavebných prác bola prešovská spoločnosť PEhAES.

Vyzývajú verejnosť

„V materskej škole sa z dokončeného diela tešia, pretože plot bude chrániť ich majetok. Zároveň však vyzývajú verejnosť na pomoc, aby nedochádzalo k opätovnému ničeniu plota. Už pred preberacím konaním totiž objavili poškodené miesto, ktorým sa vandali snažili dostať do areálu škôlky,“ uviedol Grejták.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM