Ľubomír Hudačko Samospráva

Deti na Sekčove majú dôvod na radosť, hrať sa môžu na novom ihrisku

Od minulého týždňa majú sekčovské deti ďalší dôvod na radosť. Verejné priestranstvo zdobia ďalšie hracie prvky, ktoré tak budú slúžiť na aktívne využívanie voľného času našich Prešovčanov. Slávnostné otvorenie zrekonštruovaného detského ihriska mal vnútroblok na Šrobárovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Deti na Sekčove majú dôvod na radosť, hrať sa môžu na novom ihrisku
Zdroj: Dnes24.sk

Bezpečný priestor na hry a oddych pre naše deti bol projekt, ktorý mal za cieľ vybudovať bezpečný priestor na hranie a oddych detí a mládeže vo vnútrobloku na Šrobárovej ulici najväčšieho prešovského sídliska Sekčov.

Projekt sa realizoval v troch fázach, konkrétne vo fáze plánovacej, realizačnej a finálnej – ukončenie projektu. Všetky fázy boli pre realizáciu dôležité, lebo zabezpečia dlhodobú udržateľnosť projektu. V projekte bola zahrnutá demontáž starých futbalových bránok, príprava dier na betónové základy, betónovanie základov, osadenie bránok na futbal so sieťami na brány a ochranného oplotenia futbalového ihriska.

Nákup materiálu na opravu lavičiek – výmena dosiek na sedenie a opierok, sedísk pod pieskoviskom. Zakúpili sa prvky detského ihriska trojhrazda, kombinovaná dvojhodačka a doplnila sa detská šmýkačka. Taktiež sa zakúpil piesok do detského ihriska, štrk ako dopadová zóna pod prvky detského ihriska a zemina na vyrovnanie terénu futbalového ihriska.

Výsledkom realizácie projektu bolo zrealizovanie úpravy detského ihriska, nákup nových prvkov a vytvorenie verejného priestranstva na stretávanie sa detí, mládeže, mamičiek s deťmi, či celých rodín. Grant bol poskytnutý v celkovej výške: 4 000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM