Hokej

Derby na východe ovládol Prešov: Hokejisti sa v tabuľke stále držia na výbornom štvrtom mieste

Proti Humennému ide vždy nielen o výsledok, ale aj o prestíž. Prešovskí hokejisti sa naposledy doma s týmto súperom natrápili a vyhrali po dramatickom priebehu 6:5. Ďalšie meranie síl v derby sa nieslo v pokojnejšom duchu, ale tri body brali opäť Prešovčania. V tabuľke sa držia na štvrtom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Derby na východe ovládol Prešov: Hokejisti sa v tabuľke stále držia na výbornom štvrtom mieste
Zdroj: Dnes24.sk

Prešov začal zápas aktívne a držal sa dlhšie v útočnom pásme. Prvé vážnejšie šance mali podľa prvaliga.sk ale domáci, z protiútoku pohrozil v 5. minúte Mikula a v 6. minúte svoj nájazd na Martona nepremenil Krempaský.

Po dvoch tretinách len jeden gól

Z Humenčanov neskôr v dobrej pozícii minul Borecký, bránku netrafil ale ani tvrdou ranou hosťujúci Chalupa. Domáci tím prečkal na začiatku druhého dejstva oslabenie, no v 22. minúte už išli hostia do vedenia, odraz Pitkovej strely od mantinelu vystihol Halás a puk poslal do odkrytého priestoru brány. V 25. minúte mohol v oslabení zvýšiť Chalupa, Volentier ho však vychytal a na opačnej strane mal veľkú šancu Krempaský, v prečísleni 3 na 1 strieľal sám a minul.

Humenné sa čoraz častejšie dostávalo pred Martona. V 32. minúte mali Prešovčania tri veľké šance, dve spálil Chalupa a v nájazde na Volentiera sa nepresadil ani Pulščák. O päť minút mal už tutovku na hokejke Dmitriev po nečakanom odraze puku a Marton musel v hodine dvanástej zachrániť prešovské vedenie. Po dvoch tretinách tak Prešov viedol stále len o jeden gól.

Odvolanie brankára pomohlo Prešovčanom

Tretiu tretinu začalo Humenné aktívne a v 42. minúte dostalo súpera pod tlak. Na opačnej strane mohol poslať hostí do vedenia 2:0 Kohutiar, Volentier ale vytiahol skvelý zákrok a z následného brejku vyrovnal Mikula. V 47. minúte sa domáci znova natlačili pred bránku a Marton ju chtiac-nechtiac musel posunúť, za čo dostal dve minúty. V presilovke nedostal vo veľkej šanci puk do brány Bylina a potom prišiel trest, keď Dancsák strelou pod hornú tyč vrátil Prešovu vedenie.

Humenčania sa pokúsili o vyrovnanie, dobre vyzerala strela Renčoka v 53. minúte, no Marton bol na mieste a neskôr zasiahol dobre aj pri šanci Mihaliča. Tridsať sekúnd pred koncom si vzalo Humenné oddychový čas a odvolalo brankára, avšak vyrovnať už nedokázalo a gólovú poistku do prázdnej brány pridal Halás.

MHK Bemaco Humenné – HC Prešov Penguins 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

  • Góly: 44. Mikula (Michalčin) – 22. Halás (Pitka), 49. Dancsák, 60. Halás (Kohutiar, Tartaľ)
  • Diváci: 484

Humenné: Volentier – Bylina, Hopkovič, Vartovník, Devečka, Segľa M. – Markuš, Roháčik, Borecký, Šeliga, Mikula – Nagy, Horváth, Krempaský, Michalčin, Segľa P. – Dmitriev, Mendel, Renčok, Grega, Mihalič

Prešov: Marton – Prokop, Obšut, Kohutiar, Kihoon, Halás – Sabol, Pitka, Dancsák, Nitriansky, Chalupa – Horvát, Tartaľ, Pulščák, Tkáč, Podsedlý – Macko, Šándor

Môže vás zaujímať:

Počasie začalo nadšencom korčuľovania priať: A teraz v Prešove prišla novinka, ktorú môžeme využiť zadarmo

Nervydrásajúci zápas prešovských hokejistov: Rozhodli až samostatné nájazdy, bronzová priečka je stále v hre!

Zmeny v kádri prešovských hokejistov: Klub opúšťajú ďalší hráči, odchádza aj legenda!

foto: ilustračné, Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM