Správy

Denné centrum pre dôchodcov v Prešove prišlo s novinkami: Na Sabinovskej výrazne rozšírilo služby

Prišli so zmenami. V dennom centre pre dôchodcov na Sabinovskej ulici sú po novom výrazne rozšírené služby. Po menšej úprave okrem seniorov ponúka svoje priestory a služby aj deťom, a tiež ich rodičom. Slávnosti sa zúčastnila aj primátorka Andrea Turčanová.

Ilustračný obrázok k článku Denné centrum pre dôchodcov v Prešove prišlo s novinkami: Na Sabinovskej výrazne rozšírilo služby
Zdroj: Mesto Prešov

Denné centrum pre dôchodcov na Sabinovskej ulici v Prešove výrazne rozšírilo svoje služby. K zmene dochádza od začiatku mája, informoval o tom referent tlačového odboru prešovskej radnice Milan Grejták.

„Ide o prvé denné centrum v Prešove, ktoré poskytuje možnosť spoločného aktívneho trávenia voľného času pre viaceré generácie pod jednou strechou. Naším cieľom je, aby takúto podobu postupne dostali všetky štyri denné centrá zriadené mestom Prešov,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová. S iniciatívou prišla radnica.

Nízkou investíciou sa vylepšili podmienky na trávenie voľného času nielen pre seniorov, ale aj pre mladšie generácie. Denné centrum vymaľovali a niektoré priestory prispôsobili potrebám detí. Steny dnes zdobia rozprávkové motívy a pribudli hračky i nové koberce. Pri vchode vytvorili priestor na odkladanie kočíkov.

„Krajšiu podobu dostal aj exteriér. Neudržiavaná záhrada sa zmenila na oázu s lavičkami, detským domčekom, pieskoviskom i s piknikovým sedením z kmeňov stromov. Celkovo nás rekonštrukcia a doplnenie zariadenia stáli 1200 eur. Mnohé práce nám urobili dobrovoľníci,“ dodala Jana Zakarovská, vedúca Oddelenia starostlivosti o zdravotne postihnutých a seniorov na prešovskej radnici.

Súčasne s rozšírením služieb pridalo Denné centrum na Sabinovskej ulici aj hodiny, počas ktorých je otvorené. Po novom bude namiesto od 13.00 k dispozícii svojim návštevníkom už od 9.00 do 16.00. Členom denného centra sa môže stať občan, ktorý má trvalý pobyt v meste Prešov a má zaplatený členský poplatok. Výška symbolického členského poplatku je päť eur na rok.

Môže vás zaujímať:

Priestor na železničnej stanici v Prešove potrebuje opravu: Dočkajú sa cestujúci bezpečnejšieho schodiska?

Prešovskej univerzite v poslednom období ide karta: Tentoraz sprístupnila atraktívnu výstavu

Prvý májový týždeň láka za zábavou a oddychom: Tipy, ako si ho užiť v Prešove a okolí

foto: mesto Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM