Rôzne

Deň mlieka opäť zaujal: Prešovská základná škola sa premenila na mliečnu krajinu

Deň mlieka sa v Prešove uskutočnil už po desiaty raz. Základná škola Mirka Nešpora sa pri tejto príležitosti premenila na jednu veľkú mliečnu krajinu.

Ilustračný obrázok k článku Deň mlieka opäť zaujal: Prešovská základná škola sa premenila na mliečnu krajinu
5
Galéria

Základná škola Mirka Nešpora sa na jeden deň premenila na veľkú mliečnu krajinu. Učitelia, žiaci základných škôl aj ich rodičia si pripomenuli, aké dôležité je mlieko pre zdravie.

Zaslúži si pozornosť

Deň mlieka sa v Prešove uskutočnil už po desiaty raz. Jeho cieľom je poukázať najmä na význam mlieka ako tzv. dokonalej potraviny v stravovaní, jeho zdraviu prospešné nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí, aby do svojho jedálnička zahrnuli denne aspoň jeden pohár mlieka. „Konzumácia mlieka a mliečnych výrobkov si zaslúži a potrebuje neustálu pozornosť a osvetu medzi ľuďmi, hlavne medzi našimi deťmi a žiakmi škôl, čo bolo aj cieľom podujatia Deň mlieka 2018," uviedla Mária Tejiščáková, odborná referentka pre zariadenia školského stravovania v Prešove.

Všetky jedlá na Deň mlieka s láskou pripravili zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. A pripraviť si ich môžete aj doma. Recepty na tieto chuťovky totiž zverejní každá škola na svojej webovej stránke.

Vo folklórnom duchu

Tohtoročná atmosféra sa niesla vo folklórnom duchu. Moderátor aj organizátorky podujatia boli oblečení v krojoch a jednotlivé miestnosti vyzdobené ľudovými prvkami. Predstavili sa tiež šikovné čipkárky a nechýbala ani ochutnávka syrov, nátierok a ďalších výrobkov z mlieka. O dobrú náladu a skvelú atmosféru sa postaral Ondrej Kandráč a jeho mama Monika Kandráčová, ktorí nadchli a rozospievali celé publikum. S ľudovým pásmom sa predstavili talentovaní žiaci a vyhodnotila sa aj výtvarná a literárna súťaž s mliečnou tematikou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Deň mlieka v Prešove: Takéto dobroty pútali pohľady ľudí
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM