Ľubomír Hudačko Samospráva

DEFINITÍVNE: Šéfom VÚC chce byť 9 uchádzačov, kto všetko kandiduje?

O post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa uchádza deväť kandidátov. Iba jeden z nich kandiduje ako nezávislý, dvaja za koalíciu a šiestich nominovali politické strany.

Ilustračný obrázok k článku DEFINITÍVNE: Šéfom VÚC chce byť 9 uchádzačov, kto všetko kandiduje?
Zdroj: TASR

„Do 30. septembra do polnoci odovzdalo do volieb do VÚC v Prešovskom kraji kandidačné listiny 28 politických strán a dve koalície. Spolu sa o miesto poslanca v krajskom parlamente uchádza 380 nominantov politických strán a 81 nezávislých kandidátov,“ povedala zapisovateľka volebnej komisie Prešovského samosprávneho kraja Mária Lukačíková.

Najmladším kandidátom na predsedu PSK je žena. Ide o 25-ročnú právničku Dorotu Bujňákovú z Lipian. Kandiduje za stranu Nový parlament. Najmladším mužom je 42-ročný Ján Bajus zo Sniny. Je kandidátom strán Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska. Najstarším uchádzačom o post predsedu PSK je 61-ročný Vladimír Klein, ktorého podporila Ľudová strana Naše Slovensko.

Ďalšími kandidátmi sú traja muži z Vranovského okresu. Nezávislý Anton Korba z Pavloviec, Jozef Mihalčin z Vranova nad Topľou za Slovenskú ľudovú stranu a Štefan Straka za Komunistickú stranu Slovenska. Z Prešova pochádzajú dvaja kandidáti. Ide o poslanca NR SR Jána Hudackého, ktorý má podporu koalície KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd. Druhým je daňový poradca Ľubomír Vasilišin kandidujúci za stranu 7 statočných regionálna strana Slovenska. Kandidátom Smeru-SD je súčasný predseda PSK, Sabinovčan Peter Chudík. Do volieb ide aj s podporou ďalších dvoch strán – Náš kraj a Strana moderného Slovenska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM