Ľubomír Hudačko Samospráva

Definitívne rozhodnuté! Spoločným kandidátom Ľudovej platformy na župana je Ján Hudacký

Súčasný poslanec Národnej rady SR Ján Hudacký (KDH) sa stal spoločným kandidátom na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Dohodli sa na tom zástupcovia regionálnych štruktúr politických strán v Ľudovej platforme.

Ilustračný obrázok k článku Definitívne rozhodnuté! Spoločným kandidátom Ľudovej platformy na župana je Ján Hudacký
Zdroj: Webnoviny.sk

Kandidátom na post bol aj Eduard Vokál

Na tlačovej besede to v piatok potvrdil predseda Krajského centra KDH Peter Zajac, predseda Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Prešovskom kraji Ondrej Matej a krajský koordinátor strany Most-Híd Rudolf Gregorovič. O možnosti vymenovania Jána Hudackého sa oficiálne hovorilo len v ostatných týždňoch. Pred časom pre zmenu informovala SDKÚ-DS, že na túto pozíciu ponúkne súčasného poslanca PSK Eduarda Vokála.

Hudackému dáva šancu vyšší rating

Podľa Zajaca má vymenovanie Hudackého prioritný cieľ: „So zástupcami strán platformy sme mali dlhé rokovania, pretože išlo o dvoch dobrých a vyrovnaných kandidátov. Zásadným rozhodnutím bolo vybrať kandidáta, ktorý má šancu na jeseň vo voľbách poraziť kandidáta Smeru-SD Petra Chudíka,“ uviedol.

Pred štyrmi rokmi Hudacký v konfrontícii so spomínaným Chudíkom víťazne nevyšiel. Zajac ďalej uviedol, že v jeho prospech by mal hovoriť vyšší rating a z toho pohľadu aj vyššie šance.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM