Ľubomír Hudačko Správy

Dávka folklóru, radosť a spev: V Lačnove pri Prešove zahorí Jánska vatra

Aj v Lačnove pri Prešove budú sláviť svätého Jána. Pripravuje sa program, v ktorom sa k slovu dostanú najmä tradície. Čo všetko sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Dávka folklóru, radosť a spev:  V Lačnove pri Prešove zahorí Jánska vatra
Zdroj: Dnes24.sk

Svätojánska noc má kúzelnú moc a v spojení s ohňami i neopakovateľné čaro. V Lačnove pri Prešove budú v piatok 24.6. páliť Jánsku vatru. Podujatie je spojené aj so sprievodným programom. Organizátori pripravili aj občerstvenie v podobe guľášu a klobások.

Prečítajte si tiež: Už teraz si značte do kalendárov: 5 top podujatí na Domaši počas tohto leta

Podujatie sa bude konať hneď na začiatku dediny, prichystať si treba najmä dobrú náladu. „O 18.00 by mala byť liturgia v kostole, medzitým budú prichádzať folklórne súbory. Akcia sa bude konať v prípade akéhokoľvek počasia, ak by bolo nepriaznivé, je potrebné si zobrať gumáky, alebo pevnú obuv. Pripravený bude aj stan s kapacitou 100 ľudí. Chystá sa guľáš, občerstvenie a klobásky. Okolo 20.30 až 21.00 sa po zotmení zapáli vatra a bude sa spievať a radovať,“ dozvedeli sme sa od organizátorov podujatia, ktorým je občianske združenie Lačnov.

Prečítajte si tiež: Fanúšikovia futbalu sa majú na čo tešiť: V Prešove bude premietanie v centre mesta!

Vlani bola počas tohto podujatia zima, no účasť bola hojná – 200 ľudí. A vždy panuje dobrá nálada. „Málokedy sa stane, aby ľudia odišli skôr, tancuje sa a spieva až do druhej rána. Niektorí vydržia, až kým dohorí vatra. Folklórne súbory prídu z Lipoviec, mali by vystúpiť aj dievčatá z Fričoviec, prísť by mala aj Hanka Servická, súbor z Hrabkova a aj folklórna skupina zo Župčian,“ zakončili pre Prešov 24 organizátori podujatia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM