Rôzne

Dar Bratislavčanov východniarom: Aha, ako šikovne chceme využiť známy most z centra metropoly

Magistrát hlavného mesta chce, aby konštrukciu rozoberaného Starého mosta využili na preklenutie rieky Ondavy v štyroch východoslovenských obciach. Predmetné mostné polia sa momentálne ešte nachádzajú na stavbe, na východ Slovenska by mohli byť odvezené v apríli.

Ilustračný obrázok k článku Dar Bratislavčanov východniarom: Aha, ako šikovne chceme využiť známy most z centra metropoly
Zdroj: Webnoviny.sk

Zrekonštruovaný Starý most bude pravdepodobne zelenosivej farby. Odporúča to projektová dokumentácia a v ankete ju podporila aj väčšina Bratislavčanov.

Novšie mostné polia chce Bratislava darovať obciam Kladzany, Hencovce, Klčovo a Nižný Hrušov. „Určite nám to pomôže,“ povedal Štefan Kovaľ podľa portálu cas.sk starosta obce Hencovce (okr. Vranov nad Topľou). Poslanci obcí už odsúhlasili, že mostné polia chcú.

Súčasné mosty ponad rieku Ondavu sú totiž v zlom technickom stave. „Budeme sa uchádzať o grant, potrebujeme financie na osadenie mosta a jeho úpravu. Ako malé obce na to peniaze nemáme,“ doplnil pre cas.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM