Správy

Ďalšie nové parkovacie miesta v Prešove: V ktorej časti mesta sa vodiči potešia?

V Prešove pribudli pre motoristov nové parkovacie miesta. Náklady na stavbu prevýšili 23 000 eur Pozrite si, v ktorej časti mesta sa vodiči potešia.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie nové parkovacie miesta v Prešove: V ktorej časti mesta sa vodiči potešia?
Zdroj: Mesto Prešov

Novému parkovisku sa od dnešného dňa môžu tešiť obyvatelia Ulice Matice slovenskej v Prešove. Pribudlo pred bytovým domom s popisnými číslami 2–6 . Náklady na stavbu prevýšili 23 000 eur, peniaze uvoľnilo zo svojho rozpočtu mesto. Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, ide o 11 parkovacích mi­est.

Prečítajte si tiež: V OBRAZOCH: Na prešovskom amfiteátri vznikol nový mestský park

Po dvoch mesiacoch stavebnej činnosti prebehlo preberacie konanie. „Stavebné dielo v podobe parkoviska bolo vybudované ako súčasť stavieb v rámci riešenia statickej dopravy v meste. Jedenásť parkovacích miest je zhotovených zo zámkovej dlažby s hrúbkou osem centimetrov, šírka parkovacie miesta je 2,5 metra,“ informovala hovorkyňa.

Prečítajte si tiež: FOTOGALÉRIA: Na sídlisku Sekčov pribudli nové parkovacie miesta!

Stavbári vykonali aj odvodnenie plôch, a to predĺžením vetvy od jestvujúcej kanalizácie. Nový asfaltový povrch dostala tiež prístupová komunikácia. Zhotoviteľom stavby bola prešovská spoločnosť IMASZ. V tejto mestskej časti sú vytypované ďalšie tri plochy, na ktorých sa plánuje s výstavbou ďalších parkovacích miest. Ich počet i výšku nákladov určí projektant.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM