Michala Halásová Samospráva

Ďalší neúspešný projekt: Klietky na odpad z prešovských sídlisk odstránia

Neporiadok a ulice plné odpadkov trápia takmer každé mesto. Prešovská radnica sa rozhodla problém riešiť uzamykateľnými klietkami na komunálny odpad. Ešte v roku 2009 osadili niekoľko boxov na skúšku na dvoch sídliskách a časom mali pribudnúť v celom meste. Projekt sa však neosvedčil.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší neúspešný projekt: Klietky na odpad z prešovských sídlisk odstránia
Zdroj: Webnoviny.sk

Uzamykateľné klietky mali zabrániť bezdomovcom a neprispôsobivým občanom, aby vyberali z kontajnerov odpadky, ktoré potom vietor rozfúkava po okolí. Obyvateľom sídlisk sa však tento nápad nepáčil a boxy začali otvárať násilím, a to aj napriek tomu, že od klietok kľúče dostali. Radnica plánovala klietky rozmiestniť po všetkých sídliskách, nepribudne však už ani jedna. Podľa Prešovčanov sa tým nič nevyriešilo a sídlisko je naďalej plné odpadkov. „To bola zbytočná robota. Nespĺňa to účel“, povedal Ján. „Tí naši neprispôsobiví si to kedykoľvek otvoria a vyberajú veci“, prezradil František.

Vedenie mesta prišlo na to, že táto koncepcia sa pre Prešov nehodí, keďže sa obyvatelia neprispôsobili“, upresnila hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová. Klietky teda budú v najbližších dňoch odstraňovať pracovníci Technických služieb.

Podľa našich informácii má mesto pripravené už aj náhradné riešenie v podobe podzemných kontajnerov. V tomto prípade by však išlo o vysokú investíciu, ktorú musia prerokovať a schváliť mestskí poslanci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM