Milan Jusko Futbal

Corgoňliga: Guba mohol rozhodnúť

1. FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 1:1 v 24. kole Corgoňligy

Zaujímavosťou je, že hostia zo Žiliny počas posledných štyroch sezón, odkedy hrá Prešov v Corgoňlige na ihrisku Tatrana ešte neskórovali a dať gól si nezaslúžili ani v prvom polčase sobotňajšieho duelu, keďže na domácu bránku za celých 45 minút ani raz nevystrelili. Šarišania boli evidentne aktívnejší a do prestávky zaslúžene viedli. Po štvrťhodine si vypracovali prvé dve vážnejšie strelecké pokusy. Najprv Střihavka a chvíľu po ňom aj Jakovlev, ktorý nastúpil prvýkrát v základnej zostave, ale s oboma pokusmi si poradil žilinský brankár Krnáč. V 26. minúte vystrelil Adam z otočky spoza obrancu, Krnáčovi lopta vypadla, no vzápätí sa jej zmocnil ako prvý. V 45. minúte prišlo zaslúžené vedenie domácich. V šestnástke fauloval Akakpo Jakovleva, nasledoval pokutový kop, pri ktorom si Krnáč zvolil zlú stranu a Adam tak vsietil vedúci gól Prešova.
Päť minút po výmene strán si „pýtal“ faul v šestnástke aj Střihavka, ten však videl od rozhodcu Matúša za filmovanie žltú kartu. O dve minúty nato mal na opačnom konci istý gól na kopačke Barčík avšak loptu napálil rovno do Diviša. Ďalšie dve možnosti mali znova východniari, konkrétne dvakrát Střihavka, jeho prvý pokus hlavou vytlačil Krnáč na roh a s ďalším zakončením si žilinský brankár tiež poradil. V tom čase už Žilinčania neboli na trávniku akoby iba do počtu, naopak boli aktívnejší a pokúšali sa o vyrovnanie. V 77. minúte zakončoval zblízka Akakpo avšak jeho pokus skončil na Jakovlevovi tesne pred čiarou. Hostia ale nakoniec vytúžený bod získali, keď v 81. minúte Deza z ľavej strany stanovil konečný výsledok. Na ňom nič nezmenila už ani „tisícpercentná“ šanca domáceho Gubu, ktorý zblízka trestuhodne nedokázal skórovať ani na dvakrát.

Sergij Kovalec, tréner Prešova: „O dobrú úroveň zápasu sa pričinili obe mužstvá. Náš výborný výkon v 1. polčase sme korunovali zaslúženým gólom. V treťom zápase po sebe sme bodovali s čím som spokojný. Lenže veľká škoda, že Guba v samom závere nevyužil obrovskú šancu, mohli sme byť maximálne spokojní. Napriek tomu nemáme dôvod byť nespokojní a aj v najbližšom kole sa pokúsime natiahnuť sériu bez prehry.“
Ľuboš Nosický, tréner Žiliny: „Stretnutie malo dva rozdielne polčasy. V prvom bol Prešov jednoznačne lepší. Nám chýbala agresivita v osobných súbojoch a kvalita v útočnej fáze. V druhej časti sa karta obrátila, lepším mužstvom sme boli my, domáci hrozili z protiútokov. Vyrovnávajúci gól bol tak spravodlivým vyústením našej snahy. Z Prešova odchádzame spokojní.“

1. FC Tatran Prešov – MŠK Žilina 1:1 (1:0)
Góly: 45. Adam (z 11 m) – 81. Deza. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Střihavka – Gergel, Barčík, 1650 divákov.
Zostavy a striedania:
1. FC Tatran Prešov: J. Diviš – Kolba, Piter-Bučko, Štetina, Krob – Lipták – Papaj, Adam, Katona (73. Guba), Jakovlev – Střihavka (83. Beglaryan)
MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Akakpo, Leitner, Nunes – Gergel – Bello (64. Deza), Barčík, Pich (89. Žilák) – Majtán, Novák (67. Mihálik)

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM