Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo zažiť cez víkend v našom meste a okolí? Nechajte si poradiť...

Víkend už odštartoval a ak ešte nemáte vlastné plány, nechajte si poradiť, čo zaujímavé počas neho môžete zažiť v Prešove a okolí. Tu sú naše tipy na podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Čo zažiť cez víkend v našom meste a okolí? Nechajte si poradiť...
Foto: Ľubomír Hudačko

Objavovanie Prešova

9. septembra od 10:00 a 10. septembra od 14.00 pri MIC

Milovníci histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov, majú šancu prísť na podujatie s názvom Objavovanie Prešova. Témou aktuálneho objavovania bude Tereziánsky Prešov.

Festival dobrej chuti a vína

Do 9. septembra do 20.30 na pešej zóne

Najväčší sviatok gastronómie a vinárstva s bohatým kultúrnym programom na území Prešovského kraja. To všetko na Hlavnej ulici, kde sa opäť predstaví aj Peter Justin Topoľský.

Šidlovská 133-ka

9. septembra 14:00 – 16:00 Slnečná ulica

Štart všetkých účastníkov bude pri schodoch na začiatku Slnečnej ulice. Možnosť prihlásiť sa môže každý, kto má odvahu a chuť športovať bez ohľadu na vek. Vekové kategórie sa rozdeľujú v deň pretekov, podľa prihlásených účastníkov.

Koncert

9. septembra 18:00 Literárna kaviareň Viola

V známej prešovskej kaviarni vás čaká počas víkendu aj alternatívny koncert etnofolku. Predstavia sa Horana a synovia, nenechajte si to ujsť.

Nikitin, Pospiš, Silay – Cikker 105

9. septembra 20:30 – 22:30 v Christianii

Sila Cikkerovej tvorby oslovila aj autorskú trojicu v zložení Nikolaj Nikitin, Robert Pospiš a Martin Sillay. Predstavitelia mladej hudobnej generácie sa rozhodli pre odvážnu výzvu. Preniesť skladateľský rukopis Jána Cikkera do súčasného hudobného jazyka.

800. výročie Veľkého Šariša

9. a 10. septembra vo Veľkom Šariši

Počas veľkej oslavy vo Veľkom Šariši sa najmä na Námestí sv. Jakuba a na hrade Šariš či na lúke pod ním uskutočnia atraktívne vystúpenia. Chystá sa bohatý program.

Hostina dravcov

10. septembra 18:30 – 20:30 v DJZ

Píše sa rok 1942 a mladá parížska dvojica chystá oslavu narodenín pre pár dobrých priateľov. Stačí však jeden incident, pri ktorom zomierajú nemeckí vojaci a gestapo žiada dve francúzske hlavy za dve nemecké.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM